Vegyél részt te is a szocialista popkultúra kutatásában!

A napokban alakult egy, a hatvanas–hetvenes évek populáris zenéjével foglalkozó kutatócsoport az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéken. A sok tapasztalat és a publikációs lehetőség mellett még kreditet is kaphattok a részvételért: a Neptunban az alábbi címen találjátok meg: Kutatócsoport a Kádár-korszak populáris zenéje tanulmányozására.

A kutatócsoport vezetője Hammer Ferenc, a tanszék vezetője. A kutatás fókuszában a szocialista populáris zeneipar technológiáján belül az amatőr technikai megoldások állnak (hangszerkészítés, erősítők készítése, eszközök beszerzése stb.), kontextusa a hatvanas-hetvenes évek zenei világa, társadalma, kultúrpolitikája. A kutatócsoport egyik tagja gitárt is fog készíteni.popcool (1)

Fő feladat az interjúkészítés és a szakszövegek olvasása, és néha lesz egy-egy kutatócsoport-találkozó is. A csapatba keresnek filmeseket is, mivel a szervezők szeretnék a munka folyamatát dokumentálni, és később egy pörgős anyagot készíteni belőle. Továbbá a kutatási anyagokat és eredményeket meg szeretnék jeleníteni valamilyen adatvizualizációval is. Az ELTE bármeny szakjáról várnak minden lelkes diákot, aki szívesen lenne egy rugalmas kutatócsoport tagja, és ötleteivel, munkájával segítené a projektet.

Ha egy kicsit is érdekel a téma, érdemes belevágni, mert amellett, hogy kreditet is szerezhettek vele (BMVD kódon, azaz közismereti tantárgyként lesz meghirdetve), rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodhattok, és publikációs lehetőségre is szert tehettek. 

Mielőtt elkezdődne majd a gyakorlati munka, egy délután Hammer Ferenc előadást fog tartani a csapat tagjainak.

Jelentkezni hamarosan a Neptunban tudtok, illetve Wagner Sáránál az alábbi e-mail címen: saraberta.wagner@gmail.com

Kép forrása: a kutatócsoport anyaga , theglobalpanorama.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]