Interkulturális konferencia ősszel az ELTE PPK-n

Az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézete az International Associaton for Intercultural Education (IAIE) szervezettel közösen konferenciát szervez szeptember elején, amelyre most jelentkezhettek. Ha a régióban dolgoztok kutatóként, oktatóként, vagy itt hallgatjátok ennek a tudományterületnek a kurzusait, akkor a részvételi díjat kedvezményes áron válthatjátojk meg. Cikkünkben bővebben olvashattok a programról és a jelentkezésről.

Mobilities, Transitions, Transformations – Intercultural education at the crossroads címmel közös konferenciát szervez az ELTE PPK Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Intézete és az International Associaton for Intercultural Education szervezet 2016. szeptember 5–9. között.

A konferencia fő témái között említhetjük az interkulturális oktatást; az egészségügy, az oktatás és az egyéb szolgáltatásokbán az interkulturalitás gyakorlatát; a társadalmi egyenlőtlenségeket; a migrációs folyamatokat; valamint a társadalmi mobilitás és az oktatás kapcsolatát. Itt már a laikusok számára is érdekesnek ígérkezik a program, pláne még a szakmabelieknek, hiszen igen aktuális és egyben fontos témákat is érint.

Érdemes minél hamarabb jelentkezni, főleg igaz ez azokra, akik a régióban ezen a tudományterületen kutatnak, oktatnak vagy hallgatják tanulmányaikat, mert nekik kedvezmény jár a részvételi díjból. Az MA- és PhD-hallgatók 50 eurós, az oktatók pedig 80 eurós részvételi díj mellett vehetnek részt a konferencián. (Az early bird részvételi díj hallgatóknak 80 euró, IAIE tagoknak 200 euró és nem tagoknak 350 euró.) A Tom Lantos Intézet a régióból 10 résztvevő számára ösztöndíjat ajánl fel, amely az utazás és a szállás költségeit fedezi, az IAIE pedig az ösztöndíjasok számára elengedi a részvételi díjat.

Jelentkezni társadalmi sokféleséghez kapcsolódó angol nyelvű absztrakttal május 15-ig tudtok ITTRegisztrálni pedig ITT tudtok, ahol a regionális országok listáját is megtaláljátok. Az early bird árak június 30-ig tartanak.

A konferencia szervezői egyébként önkéntesekre is számítanak, ezen az e-mail-címen lehet jelentkezni.

A rendezvényen többek között előad Jagdish Gundara (University College London), Yun-Kyung Cha (Korean Association for Multicultural Education, School of Education at Hanyang University in Seoul), James A. Banks (University of Washington), Audrey Osler (University College of South East Norway; University of Leeds), Paul Gorski (New Century College; George Manson University), valamint Nguyen Luu Lan Anh és Boreczky Ágnes (ELTE Interkulturális Pedagógiai és Pszichológiai Intézet).

További információkat a hivatalos honlapon és a konferencia Facebook oldalán találtok a konferenciáról.

Forrás: www.elte.hu

Kép: Tom Lantos Intézet

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]