A jövővédelemtől a széttört időig

Könyvajánló nem csak sci-fi kedvelőknek: Közelednek a vizsgák és a félév vége, de javaslunk nektek néhány regényt, hogy hasznosan töltsétek a szabadidőtöket. A Galaktika nemrég megjelent Start sorozatának első négy könyvét mutatjuk be: a Sors-algoritmust, Lilian-t, A széttörd idő legendáját, és az Esthar-t.

A Metropolis Media Group Kft. új könyvsorozatot adott ki: A start könyveket. Ezekkel olyan sci-fi és fantasy műfajban alkotó írókat segítenek, akik még nem rendelkeznek kötettel.  A kiadó eredetileg a könyvfesztiválra tervezte ezen könyvek megjelenését, de a tervezettnél korábban, már márciusban az olvasók kezébe kerülhettek

Vékony Krisztián, Sors-algoritmus című könyve Budapesten játszódik. Főszereplője Bánfalvy Réka, aki minden cselekedetét a saját döntésének gondolja. De mi van, ha téved? A kilencvenes években egy csehországi matematikus megalkotott egy olyan képletet, ami felfedheti az emberiség jövőjét. Ám amit látott rémes dolgokat látott, így létrehozta a JövőVédelmet. Ez egy titkos földalatti szervezet, ami biztosítani szeretné a jövőnket és megelőzni a világ pusztulását. Milyen következményei lehetnek annak, ha mesterségesen beleavatkozunk az életbe? Milyen hatása lesz ennek a jelenre? Vajon sikerül a regény szereplőinek megtalálni a válaszokat?

Ronil Caine egy japán titkos céget állít a középpontba, akik gazdagoknak lemásolják a hírességeket, hogy eltölthessenek velük egy kis időt valamelyik flancos nyaralóhelyen. A meglehetősen tehetős Robert Turner- a regény címadóját- Lilian másolatát rendeli meg magának.  Tökéletesen lemásolták neki a csodálatos színésznőt, mesterségesen elfojtott emlékekkel és tudatlanul, naivan élvezi a nyaralást. Viszont egy váratlan hiba folytán még is fokozatosan elkezdenek visszatérni az emlékei….

A széttört idő legendája idősíkokon ugrál, ahol a köztes világ alakváltói, az időn kívül létező primorok esélyt adnak a kiválasztottaknak, hogy megfordítsák az emberiség sorsát, de erre csak nagyon kevés idejük van! Molnár Csaba regényében 1018. június 7.-én megáll az idő a földön.

Az éhezők viadala kedvelőinek garantáltan tetszeni fog Michael Walden Esthar című könyve. Elnyomásban élő, leigázott messzi-messzi galaxisok kínlódnak a Férgek uralmától, akik semmitől sem riadnak vissza, akár teljes civilizációkat is képesek elpusztítani. A Földön erről senki sem tud semmit, és a Férgek sem törődnek velünk. Ám megszületik Vittorya, a hős: egy egyetemista, aki a fiatalok megszokott életét éli, közben történik valami a felforgatja az  életét, az egész kozmosz világával együtt.

 

Forrás: gepnarancs.hu

Kép:theodysseyonline.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]