Egy közösség, mely motivál és szórakoztat

A Szakkollégiumi körkép újabb részében a Mathias Corvinus Collegiummal ismerkedünk meg, mely nem kifejezetten ELTE-s intézmény, mégis számos tehetséges ELTE-s polgárnak ad otthont, és biztosít magas színvonalú képzést.

A Mathias Corvinus Collegium számos felsőoktatási intézmény mellett az ELTE Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudományi, Pedagógiai és Pszichológiai, valamint Társadalomtudományi karokról fogad nappali tagozatos hallgatókat. A szakkollégium küldetését az egyetemi oktatás kiegészítésében látja, melynek célja a tehetséges diákok támogatása, ösztönzése, képességeik és műveltségük fejlesztése, ezáltal a jövő értelmiségének felnevelése. A tehetséggondozás mellett nagy hangsúlyt fektet a szaktudás és nyelvismeret fokozott elsajátítására is.

Az MCC magas színvonalú – a szakmában való elhelyezkedés szempontjából fontos – ismereteket szakirányos képzés keretében biztosít a fiatalok számára. Az első egyetemi évet sikeresen befejező hallgatók öt – közgazdaságtan, jog, nemzetközi kapcsolatok, média/kommunikáció, Közép-Európa-szakértő/modernkori történelem – szakirány közül választhatnak. A gyakorlat-orientált program a résztvevők igényeihez igazodik, lehetőséget biztosítva a nagyobb érdeklődéssel övezett témák feldolgozására egyes kurzusok keretein belül. A szélesebb körben használható nyelvtudás elsajátítása érdekében az angol nyelvi kurzus a felsőfokú nyelvvizsga letételéig kötelező a lakók számára. Emellett szabadon választhatnak további idegen nyelveket – német, francia, kínai, spanyol és orosz – kezdő vagy haladó szinten. Az intézmény számos sportolási lehetőséget kínál, többek között foci, kosárlabda, pingpong, vagy a közelben fekvő futópálya. Minden évben szezonális programokat biztosít, úgymint télen a síelés, tavasszal gyalogtúra, vagy nyáron biciklitúra a Balaton körül.

A kollégium vonzerejét az épület kedvező fekvésének is köszönheti, hiszen a Gellért-hegyről gyönyörű kilátást nyújt a lakók számára, akiket egy- és kétágyas, fürdőszobás, saját teraszos szobákban szállásolnak el. A létesítmény könnyen megközelíthető, Lágymányosi Campusról a 61-es, illetve 6-os villamossal, az ÁJK-tól – mindössze 15 perc alatt – a 8-as illetve 112-es busszal. Az ingatlanhoz tartozó nagy területű kert minden évben főzőverseny helyszínéül szolgál, míg az aula olyan, nagy volumenű rendezvényeknek ad otthont, mint a Jogászkonferencia, vagy a Corvin bál, mely egyben jótékonysági funkciót tölt be.

Az MCC-ben kialakult légkör összefogásra ösztönzi lakóit, akik az egyetemi évek alatt a tanulásban motiválják, a későbbiekben szakmailag és magánemberként is támogatják egymást. A kollégium célja diploma után is fenntartani ezt a kapcsolatot, valamint segíteni öregdiákjai karrierjét.

Fotó: Orbán Attila

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]