Tizenegy egyetem, ötvenöt nemzet – Ilyen volt a USF Budapest 2018

November 30-án immár harmadik alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

Az ELTE, az ESN ELTE, valamint a BEAC által rendezett esemény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat, és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett a rendezvény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpont legyen a külföldi hallgatók számára.

Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből, 55 ország képviseletében érkeztek a hallgatók. Így többek között együtt sportolhattak Németország, Angola, Kazahsztán, az Egyesült Államok és Irán hallgatói is!

Az USF Budapesten a röplabda és futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni; számos aerobikedzést és küzdősportot, az újdonságnak számító airflow jógát, a polefitnesst, a funkcionális köredzést vagy az asztaliteniszt.

Míg a futsal bajnokságban a Testnevelési Egyetem, addig a röplabda tornán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói nyakába kerülhettek aranyérmek.

Az esemény végén egy intézmények közötti verseny is meghirdetésre került, melyen – immáron második alkalommal – a BME hallgatói végeztek a pontverseny első helyén. A tavalyi évhez hasonlóan az ELTE hallgatói ismét másodikak lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Testnevelési Egyetem hallgatói állhattak fel.

A szervező ELTE és sportegyesülete, a BEAC számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, mellyel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg is közel 200 külföldi hallgató sportol rendszeresen év közben a klub edzésein.

A díjátadón részt vett Dr. Takó Ferenc, az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője, valamint Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője is.

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Az eseményen készült valamennyi fotó elérhető a BEAC Facebook-oldalán.

Futsal bajnokság:

Testnevelési Egyetem
Szent István Egyetem
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola

Röplabda bajnokság:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Testnevelési Egyetem

Pontverseny:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – 1321 pont
Eötvös Loránd Tudományegyetem – 1183 pont
Testnevelési Egyetem – 1156 pont
Nemzeti Közszolgálati Egyetem – 1060 pont
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola – 862 pont
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem – 665 pont
Szent István Egyetem – 552 pont
Budapesti Gazdasági Egyetem – 459 pont
Central European University – 453 pont
Budapesti Corvinus Egyetem – 363 pont
Balassi Intézet – 201 pont

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]