Túl a hatodikon – Dunai Regatta 2018

A Dunai Regatta szervezői idén is rendesen odatették ezt az egész országot megmozgató eseményt, sikerült ismét egy színvonalas és minden korosztályt megmozgató rendezvényt összehozniuk.

Egynapos fesztivál a fesztiválszezon előtt? Még hozzá olyan, ami 99%-ban sportprofilú? Igen!

2018-ban a hatodik alkalommal került megrendezésre a Dunai Regatta, mely az egyik legjelentősebb felsőoktatásban tanulóknak szervezett sportfesztivál hazánkban. Olyan hagyományt hoztak létre a szervezők 2012-ben a rakparton, ahol a sport és a zene hozza össze a hazai egyetemek hallgatóit.

„A Regattán egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok mérik össze erejüket a Duna egyik legszebb szakaszán, a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között. A vízi versenyek mellett a szárazföldön látványos cheerleader show, számos sportprogram, a Sound of the University tehetségkutatónk döntőseinek koncertje, valamint szuper hazai bandák és DJ-k bulija vár egészen hajnalig!” – írja a Dunai Regatta honlapja.

A Visegrádi Csoport magyar elnökségének apropóján a magyar, cseh és lengyel profi sportolók is összecsaptak a Duna vizén, így nemcsak a hazai felsőoktatási intézmények közösségépítése, hanem a fiatalok nemzetközi kapcsolatainak erősítése is a Regatta céljai közé emelkedett. A Regatta pikantériáját idén is az egyetemek közötti sárkányhajós verseny adta meg, ahol szintén köszönthetünk V4-es csapatot a vízre szállók között. Az amatőr hallgatókból álló sárkányhajó-legénységek egy laza felkészülési időszakot követően 2018-ban két futamban versenyeztek, melyet külön-külön eredményhirdetés követett.  De természetesen a vízi programok mellett színes Duna-parti programkínálat is várta a kilátogatókat.

eo-20180505-DSC_9696

A Red Bull Street Style világbajnoki selejtezőjére is a Regattán került sor. A Magyarország legjobb freestyle focistáit megmozgató versenyt Hajagos Máté, az ELTE PPK sportszervező szakos hallgatója nyerte meg, így neki adatott meg a lehetőség, hogy novemberben Varsóban kis hazánkat képviselhesse. „Ha tavaly azt mondtam, hogy az volt karrierem legfontosabb győzelme, akkor az idei ezt minden kétséget kizáróan felülírta. Amikor elkezdtem nyolc éve ezt az egészet, még csak távoli álomnak tűnt az, ami tegnap valósággá vált” – írja a fiatal freestyler instagram-oldalán. Gratulálunk Máté, és sok sikert az őszi VB-hez!

32089165_1939196879437273_207912116894564352_n

A youniversity.hu által szervezett Országos Egyetemi Sörpong Bajnokság legjobb 32 csapata is a Ballantine’s Arénában csaphatott össze, hogy kiderüljön, kik a legtechnikásabb beerpongos hallgatók. Parázs meccsek zajlottak, és a végső győzelmet a a Pécsi Tudományegyetem Sörös-terv csapata, azaz a Győrbiró Ádam–Gosztonyi Levente páros nyerte.

eo-20180505-DSC_9384

Természetesen a zenei vonal volt a sport mellett még az irányadó.  A Sound of the University ötödik alkalommal került megrendezésre a 2018-as évben, és döntőjének ismét a Duna-parti esemény biztosította a helyet, ahol az 5 legjobb zenekar csaphatott össze (Jackie’s Gun, Marble Mist, Name Project, Passageway, Rocket Mode), hogy kijusson és felléphessen az idei EFOTT Fesztiválon. A szakmai zsűri tagjai közé került például Fodor Máriusz, Magyarország reklámzeneszerzője; Holler Franciska, a Patikadomb menedzsere; Laszip Dávid, a Kelemen Kabátban menedzsere; Makumi Kamau, a Mary PopKids frontembere; illetve Radics Peti, vlogger.

Fotók: ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]