European Cycling Challenge, avagy tekerj többet, Budapest!

Az immár hagyománnyá vált biciklis kihíváshoz idén a főváros is csatlakozott. A challenge május első napján kezdődik és egészen a hónap 31-éig tart. A felhívás lényege nagyon egyszerű: minél többen pattanjanak kerékpárra!

A European Cycling Challenge azonban jóval több, mint egyéni tréning. Idén 52 európai város csatlakozott a versengéshez, s a felhívás számerejét jól mutatja, hogy tavaly 46 ezer résztvevő körülbelül 4 millió kilométert tekert le. Magyarországról természetesen csak Budapestnek van esélye Európa hagyományosan bicikliszerető városaival szemben.

A nemes versengéshez az első teendő, hogy regisztrálni kell a Viking honlapján, majd letölteni egy alkalmazást, amely elérhető Androidon, iOS-rendszeren, és Windowson is. A beállításoknál ki kell jelölni Budapestet, és nincs más dolog, mint rendületlenül tekerni.

A verseny állásáról folyamatosan lehet tájékozódni a hivatalos honlapon, illetve hasznos tudnivalókkal szolgál a BKK oldala is. De, mindannyian tudjuk, olvasgatni nem elég: ideje felkészíteni a bringákat a jó időre, és mehet a hegymenet! Hajrá Budapest!

Forrás: index.hu

Kép forrása: European Cycling Challenge

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]