Ismét adománygyűjtés a KEK-en

A hagyományokhoz híven ebben az évben is nagyszabású gyűjtésbe kezdtek a Kárpát-medencei Egyetem Kupája (KEK) szervezői. Idén a Péterfalvai Református Líceum tanulói számára gyűjtenek sportszereket és játékokat a résztvevő csapatokkal karöltve.

A jótékonyság fontosságát mi sem példázza jobban, mint hogy a BEAC ötödik alkalommal szervez gyűjtést a rászorulók számára a KEK keretein belül. Tavaly a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum lett a kiválaszott intézmény, a BEAC-os kisbusz színültig volt adományokkal.

A Tivadarfalvai Református templom szomszédságában található Péterfalvai Református Líceumban tartják magukat az ukrán oktatási törvények líceumról szóló szabályaihoz, ami azt jelenti, hogy 4 évfolyamban (8-tól 11. osztályig) tanítanak gyerekeket. Az alapszabályzat szerint intézményük oktatási nyelve a magyar. A 2016-os évben 545 fiatal szerzett itt érettségi bizonyítványt, közülük 12-en visszatértek tanítani az alma materbe, többen lelkésznek, orvosnak, mérnöknek vagy épp jogásznak álltak későbbi tanulmányaik befejezését követően” – írja a BEAC vezetősége jótékonysági felhívásában, melyet teljes terjedelmében itt találhattok.

A szervezők gyűjtéssel kapcsolatban megfogalmazott célja egyben a jelmondatuk is lehetne, miszerint a KEK túlmutat a sporton, túlmutat minden versengésen! 

Az adományokat a KEK rendezvény ideje alatt (2017. március 3–4.) lehet leadni a sportcsarnok bejáratánál, illetve a BEAC Irodájában (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön u. 10.) 2017. április 30-ig várják a szervezők.

Támogassuk együtt a BEAC és a KEK kezdeményezését, minden apró segítség sokat számít!

KEK-jotekonysag

Forrás: elte.hu

Kép, kiemelt kép: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]