Ajándékozós játék sportosan

Az év végi ünnepi időszak a családról, a barátokról, a meghitt együttlétekről, a hatalmas falatozásokról és az ajándékozás öröméről szól – na meg persze a lopáséról. Utóbbi elemet a fehér elefánt ajándékozási játék hozza be a képbe, ami tartalmaz egy kevéske testmozgást is a szórakozás mellett. Megmutatjuk, hogy játszátok!

A fehér elefánt játékban mindenki kap egy személyes, apró vagy épp teljesen nevetséges és képtelen ajándékot – de ne érezzük rögtön magunkénak, bármikor ellophatják tőlünk. Hiszen ez a játék lényege. Na meg az edzés. Nem kell rögtön izzasztó egyórás aerobikra gondolni, csak néhány apróság, ami átmozgat.

Kellékek:

Legelőször is egy halom ajándék. Ha házigazda vagy, ezeket szerezd be egy közeli bolhapiacon vagy olcsóbb boltokban, esetleg készítsd el saját kezűleg. Igazából nem az ajándékok milyenségén van a hangsúly, hanem a szórakozáson. Végül pedig, amit megszerzel, az emlékek hatására amúgy is felértékelődik, így egy apró, de valójában haszontalan asztaldísznek is örülni fogsz – mert azt mástól loptad vagy sikerült végig megtartanod. Lehet úgy is, hogy mindenki hoz magával valami apróságot. De legyenek extra ajándékok is – a játékban szükség lesz rájuk. Függetlenül attól, milyen ajándéktárgyak vannak, mind be kell azokat csomagolni.

A játék menete:

jó-rossz listaMindenki teljesíti a Jó Lista minden elemét, mely alapfeltétele a játékhoz való csatlakozásnak. Ezután választanak egy-egy becsomagolt ajándékot és kezdetét veszi a játék. Ha lopni szeretnénk a másiktól, először teljesítenünk kell 2 elemet a Rossz Listáról. Ezt követően bármikor felhasználhatjuk a lopási lehetőségünket. (Egy ajándékot max. háromszor lehet ellopni, mielőtt játékon kívülre kerül; a Rossz Listáról nem lehet egymás után ugyan azt a kettő mozgást választani.)

Ha egy játékos lopási lehetőséget szerzett, kinyithat egy másik játékosnál levő ajándékdobozt és ellophatja azt. Amelyik játékostól ellopták az ajándékot, azonnal teljesíthet 2 elemet a Jó Listáról és játékba hozhat egy új ajándékdobozt. Vagy teljesíthet 2 elemet a Rossz Listáról, ezzel játékba hozva egy olyan dobozt, ami már egyszer kiesett. Viszont ha a doboz nélkül maradt játékos már rendelkezik lopási lehetőséggel – amit még nem használt el – akkor ellophatja más ajándékát.

Csapatverseny:

Ha sokan vagytok, alkossatok két csapatot. A csapat összes tagjának egyszerre kell csinálni a feladatokat. Először minden csapat EGY ajándékot válasszon, és együtt döntsétek el, mikor szereztek és mikor használtok fel lopási lehetőséget.

A Jó és a Rossz Lista elemei bővíthetők és módosíthatók – a lényeg, hogy kellemes szórakozásnak, ne pedig kötelező edzésnek fogjuk fel a gyakorlatokat. Tehát nem érdemes a 100 fekvő-50 felülés mértéket megütni.

Addig tart a játék, amíg minden ajándék kiosztásra nem kerül. Ezután pedig mindenki megcsodálhatja, milyen kincseket is szerzett.

forrás: bootcampideas.com

kép:pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]