Élen az ELTE-BEAC PPK csapata az egyetemi futsal bajnokságban

Élre ugrott az ELTE-BEAC Futsal PPK, de értékes pontokat szerzett a Semmelweis Egyetem Futsal is a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság 2. fordulójában. A folytatásra közel két hónapot várnunk kell, de addig nézzük, mi történt a 2. körben.

NKE SE Futsal – Corvinus Futsal 4-1
Gólszerzők: Fűzi (2), Karászi, Mórocz ill. Pinczi
A Covinus a nap nyitó mérkőzésén szoros meccset játszott a tavalyi négyesdöntő egyik résztvevőjével. A mérkőzésen csak nüanszok döntöttek, az egyik például az volt, hogy kétszer is elfeledkeztek a közszolgálatisok kiváló centeréről Fűzi Patrikról, aki ezeket a pillanatokat maximálisan ki is használta, ezzel megszerezte az NKE első győzelmét a 2016/2017-es idényben.
Óbudai Egyetem futsal – Szigetszentmiklós-ARTIFEX Futsal – ELTE-BEAC PPK 3-6
Gólszerzők: Urbán, Besszer, Fábián ill. Forgács (3), Szini (2), Jung
Az ELTE-sek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és Forgács két góljával elhúztak az Óbudaitól az első félidő első felében. A piros mezesek azonban megrázták magukat, és átvették a mérkőzés irányítását, és a következő 20 perc az övéké volt. A gólcsapot Urbán nyitotta meg egy bődületes góllal, majd Fábián és Besszer volt eredményes. Azonban az időkérés jó hatással volt a ‘hazaiakra’ és az utolsó negyed órára összeszedte magát a PPK, és négyet hintettek Hoffer hálójába.
ELTE-BEAC ÁJK – Corvinus Futsal 8-7
Gólszerzők: Nyitrai (3), Horváth (2), Püski, Gömbkötő, Emri ill. Tislér (4), Mészáros (2), Czégány
Ritkán látható mérkőzést bukott el a Corvinus. Miért mondjuk ezt…? Azért mert a srácok már 3 góllal is vezettek 15 perccel a mérkőzés vége előtt, de végül egy gólos vereséget szenvedtek a kiválóan küzdő ÁJK-val szemben. Természetesen semleges nézőként mi örültünk a gólfesztiválnak és a lüktető játéknak, ám ahogy a ‘vendégeken’ is láttuk a meccs után, ők nehezen tudják majd elfelejteni ezt a kudarcot.
ELTE-BEAC PPK – NKE SE 2-0
Gólszerzők: Forgács, Szini
Két fáradt csapat lépet pályára 1-1 rangadóval a lábukban, ami rá is nyomta a mérkőzés színvonalára a bélyegét, hiszen egy lassú iramú mérkőzést láthattunk, ahol az győzhetett, aki hiba nélkül le tudja hozni védekezését. Összességében az ELTE-sek sikere megérdemelt volt, hiszen helyzeteiket jobban használták ki, ám ehhez kellett az NKE pontatlan játéka az ELTE térfelén. Sikerükkel a pépékások az első helyre ugrottak (BME egyel kevesebb mérkőzést játszott).
Óbudai Egyetem – ELTE-BEAC TTK 12-3
Gólszerzők: Farkas (5), Fábián(2), Fülöp, Besszer, Appl, Urbán, Jeney ill. Kungli, Takács, Dedák
Az óbudai bedarálta a sok futsal újonccal bíró TTK csapatát, akik talán jobb eredményt tudtak volna elérni, ha a mérkőzés elején kicsit jobban koncentrálnak és nem egy 5-0 szériával kezdik a meccset. Az inter mezeseknek nincs szégyenkezni valójuk azonban, hiszen nekik még nem ezeket a mérkőzéseket kell behúzni.
TFSE Futsal – ELTE-BEAC ÁJK 13-6
Gólszerzők: Balazsin (3), Horváth (2), Faragó (2), Máriás (2), Sztanyovszky, Csernay, Baglyas, Szívós ill Nyitrai, Jákó, Horváth, Gombkötő, Emri, Püski
Az NB2 csapata gerincével felálló TF erődemonstrációt tartott az ÁJK ellen, akik belealudtak a meccs elejébe, és 6-0 előnyt adtak a tesiseknek. A második félidő már kiegyenlített volt teljesen, ahol “mindössze” két góllal tudott nyerni a bajnokesélyes.
Semmelweis Egyetem Futsal – Pázmány Futsal 7-7
Gólszerzők: Máté (4), Majtényi (2), Ujváry ill. Bencze(3), Pápai (2), Ádám, Fehér
A mérkőzés előtt igazi etikai rangadóként illettük a SOTE – Pázmány meccset hiszen Rimay mester trenírozza mindkét együttest, így a lelátóról nézte végig a találkozót. A vége előtt 10 perccel még 3 góllal vezető SOTE szemszögéből nézve a találkozót, értékes pontokat vesztettek az orvosisok, mivel a Pázmány 5-4 elleni játékára nem volt ellenszerük, ám a mérkőzés összképét tekintve pedig igazságosnak mondható a pontosztozkodás. Ha a Pázmány a négybe igyekszik, hiányozhat nekik ez a két pont…
Pázmány Futsal – BME FC Futsal 2-3
Gólszerzők: Pápai (2) ill. Fodor, Kalocsay, Sápi
A bajnokság egyik esélyese igen csekély létszámban érkezett a Pázmány elleni rangadóra, amit a hazaiak próbáltak meglovagolni, és bravúr pontot szerezni Csernai mester csapata ellen. A mérkőzésben benne is volt az iksz, ám Bottyánnal a kapuban jól állták a rohamot a ‘műszakisok’ és továbbra is veretlenek a bajnokságban.
Semmelweis Egyetem Futsal – ELTE-BEAC BTK
Gólszerzők: Készeg (2),Fábián (2), Újváry ill.Jeney, Barna, Rónaszéki
Itt meglepetést szimatoltunk a levegőben, ami nem is lett volna elképzelhetetlen, ám az utolsó perces lemondások miatt a BTK-sok 4+1-ben játszották le a mérkőzést, amivel meg is pecsételték saját sorsukat. A Semmelweis sem játszott csúcsformában, a Pázmány elleni rangdó sokat kivett belőlük, ám ezt a ziccert nem hibázhatták el, és két gólos sikerrel abszolválták a mérkőzést. Győzelmével a SOTE a harmadik helyre ugrott.
Sajnos egy szomorú dologról is meg kell emlékeznünk, a BGE nem tudott kiállni harmadik mérkőzésére sem, így kizárták őket a bajnokságból. Bízunk benne a kezdeti kudarc után, a srácok már jobban átgondolják a nevezéssel kapcsolatos teendőket, és a bajnokság előtt beszerzik a szükséges papírokat. Egy jó BGE-re szükség van a BEFB-ben!
[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]