Remek eredmények az úszó MEFOB-on

A hétvégén rendezték meg a főiskolások és egyetemisták országos úszó bajnokságát a Tüske Uszodában. A versenyt nem csak a remek hangulat jellemezte, hanem kiváló ELTE-s eredmények is születtek.

Idén rekordszámú 23 fős csapattal képviseltette magát az ELTE. Csapatunk zászlós hajója, riói bronzérmes úszónk Kapás Bogi volt, hiszen 5 számban is érmet nyert, 100 méter gyorson és 100 méter háton harmadik lett, míg  400 méter gyorson 100 méter pillangón és 200 méter vegyesen pedig aranyérmet nyert. Kiss Ádám hallássérült sportszervezős hallgatónk 100 méter mellúszásban pontszerző helyen csapott célba, negyedik lett. Adám a Ferencvárosi TC versenyzője, a 2017-es siketlimpiára készül, amit Samsunban, Törökországban rendeznek majd meg. Csapattársa, Mezei Sándor 400 méter gyorson a riói résztvevő Papp Márk mögött második lett.

unnamed

Szücs Berni két aranyérmet is nyert

Idén a profi versenyzőket külön értékelték az amatőröktől, így további csodálatos eredményeknek örülhetett népes a küldöttség. Szücs Bernadett sportszervező hallgatónk, korábbi ajkai úszó 100 méter pillangón  és 400 méter gyorson lett országos bajnok. Révfy Laura pszichológia szakos hallgatónk 5. lett 100 méteres hátúszásban. Molnár Bence korábbi úszó, a TáTK nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója 100 méter pillangón lett 5. helyezett.Női 4×100 méteres vegyes váltónk 4. helyezett, míg férfi váltónk 5. lett.

Ezekkel a remek eredményekkel az ELTE csapata összesítésben a negyedik helyen végzett, a Testnevelési Egyem a  BME és a Pécsi egyetem mögött. Joggal lehetünk büszkék a versenyzőkre, hiszen nem csak úszók, hanem szinkronúszók, vízilabdázók, kajak-kenusok, öttusázók és triatlonozók is képviselték egyetemünket. A versenyzők felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, nemcsak önmagukat győzték le, hanem olyan sztárokkal találkozhattak mint Cseh Laci, Verrasztó Evelyn, Papp Márk, Pulai Bence, Telegdy Ádám, Sztankovics Anna, vagy éppen Kapás Boglárka.

 

unnamed (1)

Mindenki mosolygós és elégedett, főleg hogy közös kép is készült Kapás Bogival

A képeket Kovács Zsuzsanna csapatvezető készítette.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]