Megvan az első győzelem: kiütés a harmadik fordulóban

A Férfi Futsal NB II Közép-nyugati csoportjának 3. fordulójában két nyeretlen csapat találkozott a Bogdánfy úton: az ELTE-BEAC fogadta a TOLNA VFC alakulatát október 3-án. A hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható, ennek megfelelően mindenki

A mérkőzést a fehér mezes ELTE-BEAC kezdte, és Soltész Levente távoli kapufája jelezte, itt ma a legrosszabbra kell készülnie a tolnaiaknak, mivel a négy kezdőemberünk mellett nyolc csere is várta a bizonyítás lehetőségét, míg a vendég oldalon csak két játékos foglalt helyet a padon. Ennek ellenére az első pár percek a rohanással teltek, hazai oldalon Káplár Tamás próbálkozott pár lövéssel, de vagy Bildhéber Bence hárított, vagy nem talált kaput a próbálkozás. A sárga mezes vendégek csak másodpercekre tudták megtartani a labdát, erőtlen kontráik gyakran lövésig sem jutottak el, egy blokkoló láb, vagy egy elszánt védő mindig jó helyen volt.

A gólra azonban egészen a 8. percig várni kellett, ekkor a pályára frissen visszatérő Soltész már nem hibázott, míg az előző lövése a kapufán csattant, ez már a hálóban kötött ki. A gól után sorra jöttek a szebbnél-szebb ELTE-s akciók, Árendás Tamás a saját alapvonalunknál egy köténnyel két tolnai hagyott faképnél, de a befejezés itt még nem volt pontos, Szini László nem találta el a kaput. A játék minden elemében felülmúltuk az erejével lassan elfogyó vendégeket, egyedül csak a gól hiányzott. Ez látszólag a srácokat is egyre jobban zavarta, a szabadrúgás-kombinációk többször félresikerültek, és az emberelőnyös lerohanásokat sem tudtuk gólra váltani. Ami azonban nem ment erőből, sikerült egy egyéni megoldásnak köszönhetően: Szini kapott középen egy labdát, egy testcsellel két védőt is becsapott, majd a kapuba bombázott, ezzel kettőre növelte az előnyünket a 19. percben. Az örömünk csak pár másodpercig tartott, az addig semmit nem mutató Tolna VFC remekül hozott fel egy labdát, majd Bencze Sándor szélről okosan a hosszúba helyezett, ezzel egy gólosra olvasztva az előnyt a félidőre.

A játék képe alapján több góllal kellett volna vezetnünk a szünetre, a 2-1-es félidei eredmény inkább Link Zoltán alakulatára nézve volt hízelgő. Szerencsére a második játékrészre ugrásszerűen javult a helyzetkihasználásunk, ennek pedig az egyre fáradtabb vendégek itták meg a levét. A 25. percben előbb Rácz Roland előtt adódott komoly lehetőség, de nem tudta jól átvenni a labdát, gyorsan javított, így a passzából Szini megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját. Innentől fogva nem volt megállás, előbb Káplár Tomi passzolt az üres kapuba egy szélről belőtt labdát, majd Mészáros Ádám szerzett egy szerencsés találatot, így a 31. percben már 5-1 állt az eredményjelzőn. A sárga mezesek csak keresték a helyüket, a játékuk kimerült a taktikai faultokban és a felívelésekben, ezeket pedig könnyű szerrel tudtuk orvosolni.

Szerencsére nem elégedtek meg a magabiztos vezetéssel Somogyi Gábor legényei, az utolsó percekig letámadtak és megfojtották a tolnaiak próbálkozásait. Ennek eredményeképp Szini mesterhármasig jutott, majd a szerencse ismét mellénk állt: előbb Lugosi Márk lövése talált utat a kapuba, majd Mészáros Ádám akart blokkolni egy felszabadítást, ami olyan jól sikerült, hogy a sarkáról a kapuba pattant a labda. Az i-re a pontot az ELTE-BEAC veteránja, Béni Zoltán tette fel az utolsó előtti percben szerzett góljával. A végén még Sajben Marcell kapusunk is előre lopakodott, de lövésig nem jutott el, így “csak” az egész mérkőzésen magabiztos teljesítményét tudtuk feljegyezni.

Összességében elmondhatjuk, hogy a győzelem egy percig sem forgott veszélyben, és hiába hibádzott az elején a helyzetkihasználásunk, a végére a szerencse is mellénk állt, így teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, és arattuk a forduló legnagyobb arányú győzelmét.

Férfi Futsal NB II Közép-nyugati csoport, 3. forduló:

ELTE SE – TOLNA VFC: 9-1 (2-1)

ELTE SE: Sajben M. – Szini L., Rácz R., Soltész L., Árendás T. cserék: Káplár T., Dobos D., Mészáros Á., Szabó D., Gallatz K., Jung M., Béni Z., Lugosu M., Kinde G. vezetőedző: Somogyi Gábor
TOLNA VFC: Bildhéber B., Sümegi B., Bencze S., Budai Zs., Karszt L. cserék: Bildhéber G., Jankovics M. vezetőedző: Link Zoltán

Gólszerzők: Soltész (‘8), Szini (’19, ’25, ’35), Káplár (’29), Mészáros (’31, ’38), Lugosi (’37), Béni (’39) ill. Bencze (’20)
Sárga lap: Karszt (’29)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]