Bravúros pontszerzés a Fradi ellen

Szeptember 26-án a Bogdánfy úti Sportcsarnokban a futsal liga második vonalának második fordulójában az ELTE-BEAC az FTC futsal csapatát fogadta. Mind a két együttes vereséggel kezdett az első fordulóban, így a bizonyítási vágy miatt nagy küzdelemre lehetett számítani a pályán.

A hazai alakulat kissé álmosan kezdte a mérkőzést, így már az első percben a vendég csapat jutott előnyhöz, egy védelmi hibát követően az 56-os mezt viselő Birinyi Balázs lőtt 7 méterről teljesen üresen a léc alá. (0-1)

Az első öt percet a fradisok uralták, de aztán felébredtek a mieink, és az ötödik percben még a 7-es mezben játszó Árendás Tamás pár centit tévedett, azonban a hetedik minutumban már Dobos Dávid egy szöglet utáni kavarodás után betalált az ellenfél hálójába, így 1-1-re módosította az állást. Egy perccel később Szini László meg is szerezhette volna a vezetést a hazai gárdának egy szép leválást követően, de ez a lövése még elkerülte a kaput. Nem sokkal később a vendégek két gólt is szereztek, végletekig kijátszották a helyzeteiket. Előbb Pados Dávid talált be a 9. percben (1-2), majd Birinyi Balázs egy percre rá megszerezte a második gólját egy szép akciót követően. (1-3)

Az első félidő második felében Árendás Tamás lefordult a védőjéről és spiccel próbálta kapuba juttatni a labdát, de a vendégek kapusa Becsei András bravúrral hárítani tudta a lövést. Sajben Marcell, a hazaiak kapuőre is bemutatott több nagy védést, a 14. percben egy szabadrúgást követően többször is bravúrral védett. Egy perccel később Mészáros Ádám a szélen lefutotta a védőjét, majd középre gurított Szini Lászlónak, aki egy kecses mozdulattal a hálóba gurította a labdát, ezzel 2-3-ra módosította az állást.

A hátralévő öt perc szinte eseménytelenül zajlott, mind a két edző kikérte az idejét, de nem tudtak újabb gólt szerezni a csapatok. Egy kiegyenlített első félidőt követően 2-3-al vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt az ELTE-BEAC csapata kezdhette, továbbra is nagy harc folyt a pályán, a bírók engedték a kemény játékot. A 22. percben Kulik Renátó lerántotta Szini Lászlót, ezért jó helyről jöhetett szabaddal az ELTE, de sajnos elrontották a fiúk a szabadrúgás-kombinációt. Pár másodperccel később már a hazaiak kapuja előtt adódott nagy lehetőség, de Gallatz Kristóf szépen tisztázott. A 27. percben Jung Márton előtt volt a lehetőség, hogy kiegyenlítsen egy szélről beadott labda után, de lövése célt tévesztett. Keményen és pörgősen telt a meccs, a bírók próbálták megfékezni az indulatokat, több faultot követően Dobos Dávid kapott egy sárga lapot. A 30. percben Mészáros Ádám vette célba a felső sarkot 15 méterről, de a kapus kitolta a léc alól a szabadrúgását. A vendégek 25-öse, Andorka Kristóf a 32. percben örülhetett, ugyanis a megpattanó lövését már Sajben sem tudta fogni. (2-4)

34. percben egy Fradi időkérést követően a hazaiak jöttek fel egy gólra, amikor is egy kapu előtti kavarodásban Árendás Tamás találta meg a labdát és lőtte a hálóba. (3-4) Tamás nem tétlenkedett sokáig és a találkozón nem sokkal az első gólját követően megszerezte a másodikat is, egy lopott labda után a 35. percben 4-4-re módosította az állást. Az izgalmakat tovább fokozta az is, hogy a meccs vége előtt két perccel a hazaiak hálójával akadt egy kis probléma, amit Kovács Gábor játékvezető gyorsan megoldott, így folytatódhatott tovább a küzdelem.

Az utolsó percben sem maradtak gól nélkül a nézők, mert Birinyi Balázs megszerezte a meccsen a harmadik gólját is, miután hat méterről a kapuba vágta a labdát. (4-5) Ekkor már mindenki azt hitte, hogy a vendég csapat elviszi a három pontot, de 10 másodperccel a meccs vége előtt Mészáros Ádám a saját térfeléről indulva 4 védőt faképnél hagyva vette be Becsei András kapuját. (5-5)

A mérkőzés a meccs képét tükrözve igazságos 5-5-ös döntetlennel zárult, a nézők, egy nagyon izgalmas és eseményekben gazdag meccsel lehettek gazdagabbak. ELTE-BEAC következő hazai mérkőzése a Bogdánfy úti sporttelepen október 3-án lesz 20:00-kor.

Szurkoljunk együtt a csapatunknak!

ELTE-BEAC – FTC Futsal-Footgolf KFT. 5-5 (2-3)
Budapest, Bogdánfy úti sporttelep. Vezette: Kovács Gábor, Deme Rajmund, Bátori Csaba
BEAC: Sajben Marcell, Mudra Ákos, Gallatz Kristóf, Árendás Tamás, Szini László Cserék: Káplár Tamás, Dobos Dávid, Jung Martin, Szabó Dávid, Rácz Roland, Beni Zoltán, Bereczky Máté, Mészáros Ádám, Kinde Gergely Vezetőedző: Somogyi Gábor
FTC: Becsei András, Andorka Kristóf, Birinyi Balázs, Lak Imre, Kulik Renátó Cserék: Jándék Csaba Egon, Cséka Krisztofer, Balán Zoltán, Hegyi Áron, Pados Dávid Vezetőedző: Nagy Attila
Gólszerző: Dobos Dávid (7.), Szini László (15.), Árendás Tamás (34.,36.), Mészáros Ádám (40.) ill. Birinyi Balázs (1., 10., 40.,), Pados Dávid (9.), Andorka Kristóf (32.)

kép forrása: futsalhungary.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]