Hajszálnyira a bronztól az NBII-es női futsal csapatunk

Utoljára a 2009-2010 szezonban (több mint 6 éve) küzdhetett az ELTE-BEAC Futsal csapata felnőtt szinten éremért egy nemzeti bajnokságban. A női NBII bajnokság nyugati csoportjában elért második helyével idén erre ismét lehetőségünk nyílik. A bronzmérkőzés első találkozóján hazai pályán a Hajdúböszörmény csapatát fogadtuk május 19-én 20.15-től a BEAC csarnokban.

A Nemzeti Bajnokság másodosztályában szereplő női futsal csapatunk sok év után ismét az élre tör – a Sajben Marcell vezette csapat a nyugati csoport előkelő második helyét szerezte meg, majd tovább jutott a Final Fourba. A harmadik hely megszerzéséért pedig a Hajdúböszörményi TE második számú csapatát fogadtuk és erős keretünknek köszönhetően Fortuna keze nekünk kedvezett.

 

 

A meccs végeredménye 3-2 lett. Az utolsó percekben sikerült megfognunk a Hajdúböszörmény csapatát és megérdemelten lett a miénk az első mérkőzés győztesének címe. Jövő héten csapatunk utazik, hogy a visszavágón megmutassa, hogy az ELTE-BEAC alakulata méltó a bronzéremhez.

38. perc: Winternitzet ismét buktatja az ellenfél, a szabadrúgást Kókány a kapus lábai közé passzolja, Tóth azonban  védi, de a kipattanót Tatai végül a hálóba juttatja. (3-2)

36. perc: Tatai ismét ladát szerez, továbbajda Kovácsnak, végül Kókány passzolja a kapu mellé már centivel a labdát.

33. perc: Egy elvesztett labdát követően Quirikó passzát Czégény Zsuzsanna helyezte be kapunkba. (2-2) 

29. perc: Tatai szabadrúgását Nyéki próbálta kapuba helyezni, de utolsó pillanatban a Tóth megfogta.

26. perc: Nyékit csúnyán buktatta a vendég csapat, melyre szabadrúgást ítélt a játékvezető – Kókány passzát azonban sajnos nem tudtuk hálóba juttatni.

24. perc: Winternitz középre bombázott szögletét Tatai a hálóba passzolta. (2-1)

23. perc: Egy erős kontrát követően Nyéki Eszti majdnem a gólvonal mögé juttatta a labdát. A HTE ismét labdát szerzett, azonban Winternitz Kati zárta a passzsávot és egy a kettőben indult az ellenfél kapuja felé, de az akcióból gól nem született.

22. perc: A félidei szünetet követően mindkét csapat összeszedett játékot játszik, amit a Böszörmény csapata hajszál híján gólra váltott.

Félidő

18. perc: Egy gyönyörűen kidolgozott és kivitelezett támadást Kovács Szilvia próbált kapuba juttatni, ami a kapusról kipattant, Baksai Éva próbálkozott az újabb gól megszerzésével, azonban ez most nem sikerült.

15. perc: Erősen ostromoljuk a HTE kapuját, azonban pontos találatot nem sikerül intéznünk.

10. perc: Kiegyenlített játék folyik mindkét oldalon, azonban szerencsére alakulatunk többször környékezi meg a hajdúságiak kapuját, mint fordítva.

6. perc: Egy jól kivitelezett támadást követően Torma Lilla próbálta a labdát a hálóba juttatni, sikertelenül.

4. perc: Szabó Annamária bravúrosan hárítja Quirikó Vivien lövését.

1. perc: Egy közvetlen a hatos előtt elkövetett szabálytalanság után szabadrúgásból vezetést szerzett a HTE, amire 15 másodperccel később Kókány Regina egyéni akciójával válaszolt. (1-1)

 

 

ELTE-BEAC

Kezdő: Szabó Annamária – Juhász Adrienn, Baksai Éva, Winternitz Katalin, Kókány Regina

Csere: Móczik Alexandra (k), Blayer Zsófia, Tatai Krisztina, Kovács Szilvia, Nyéki Eszter, Pfundtner Vivien, Tihanyi Tímea, Béres Adrienn, Lovas Nikoletta

Edző: Sajben Marcell

Hajdúböszörményi TE

Kezdő: Tóth Renáta – Bölömi Ibolya, Czégény Zsuzsanna, Farkas Éva, Quirikó Vivien

Csere: Varga Linda, Szilágyi Mariann, Sipos Bernadett, Pálóczi Krisztina, Nagy Mária, Torma Lilla, Mogyorósi Zsuzsanna

Edző: Quirikó Vivien

A mérkőzésről készült galériát itt találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]