Első osztályú maradhat a Puskás Akadémia

A hétvégén már biztossá vált, hogy a Puskás Akadémia búcsúzik az első osztálytól, azonban felröppent néhány lehetőség, amivel mégis bent tudnának maradni. A Rangado.hu ezekről az esélyekről számolt be.

Két tényezője is van a Puskás Akadémia bent maradásának. Az egyik a kisvárdai együttes feljutásának kérdőjeles kimenetele, a másik pedig az MLSZ hozzáállása.

Révész Attila, a Kisvárda FC szakmai igazgatója vasárnap délután megerősítette azt a feltételezést, hogy a jelenleg az NBII-ben második helyet elfoglaló Kisvárda nem kíván az NBI-ben szerepelni, hanem a következő idényt is a másodosztályban kívánják folytatni. A nagy kérdés, hogy egy ilyen jól szereplő gárda miért ne szeretne egy osztállyal feljebb lépni, ha erre lehetősége van, de erre egyelőre nem érkezett válasz. Az egyetlen dolog, ami okot adhat erre a döntésre, az az NBI-hez szükséges stadion hiánya, azonban ez jövő év szeptemberére elkészül, és addig lehetősége lenne a csapatnak a közeli nyíregyházai stadionban pályára lépnie.

És itt jön képbe a Puskás Akadémia, valamint az MLSZ döntése. Az első osztályt továbbra is fel kell tölteni, és a várdai gárda feljutó helyen áll jelenleg. A szabályzat szerint egy kieső csapat nem szerepelhet ugyanabban a ligában, de korábban is voltak már meglepő döntések és most is hivatkozhat az MLSZ szakmai okokra. Ilyenek lehetnek például az utánpótlás-akadémia jelentősége, vagy akár a stadion is. Ezek persze csak feltételezések, de a döntés a Szövetség kezében áll.

Forrás: Rangado.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]