A sporté volt a főszerep áprilisban

A hétvégén búcsút vettünk a bolondosságát ismét megmutató áprilistól, de volt egy-két ELTE-s sportesemény, amiről még nem számoltunk be. Elkezdődtek a kari és kolis sportnapok, amikből van még hátra néhány, illetve számos MEFS bajnokság is zajlott a hónapban. Valamint megrendezésre került az I. ELTE Online focikupa is, ami nagy sikert aratott.

Április vége fele akadt ELTE-s sportesemény és –siker is bőven, ezekről írunk most röviden. Korábban már cikkeztünk arról, hogy a BEAC Cheer duója kijutott a Orlandoba, az International Cheer Union (ICU) által szervezett sportági világbajnokságra. A tizenkilenc országot felvonultató tornán hazánkat a Balogh Patrícia és Szabó Hanna alkotta páros képviselte, akik Írországot, Kanadát, Hollandiát és Olaszországot maguk mögé szorítva a 15. helyen végeztek. Kovácsik Rita, a magyar páros edzője elmondta: Amikor eldőlt a világbajnokságon való indulásunk, azt gondoltam, olyan úton indultunk el, amelynek Orlando lesz a végállomása, de most úgy érzem, ez a világbajnokság csak a kezdete volt az új és nagyon kemény munkát igénylő utunknak, amelyre most először lépett Magyarország. Gratulálunk a lányoknak és további sok sikert nekik!

Április 23-án zajlottak le az ELTE SPORT Kft. által szervezett és rendezett Dolgozói Sport Kupa rendezvényei mind szabadtéren, mind a csarnokban, ahol volt válogatott sportolók is pályára léptek. A rendezvény célkitűzése nem is elsősorban az eredmény volt, hanem, hogy az egyetemi közösségek mozogjanak, sportoljanak és a pihenőidőkben jobban megismerjék egymást, tapasztalatokat cseréljenek – nem csak sportszakmai értelemben. Az ELTE sportpályáin több mint 200 fő oktató és egyetemi dolgozó vett részt, 15 egyetem képviseltette magát 5 sportágban (kispályás labdarúgás, asztalitenisz, kosárlabda, tenisz, tollaslabda). Egyetemünk csapatai remekül szerepeltek, jövőre is hasonlóan sikeres tornát kívánunk.

A MEFOB-ok közül pedig többek között véget ért a Miskolcon megrendezett tájékozódási futás, ahol több ELTE-s siker is született. A váltó női és férfi számában is dobogóra állhattak egyetemünk csapatai, normál távon Liszka Krisztián (II.), Tóth Péter (I.) és Mészáros Lili (III.) eredményeinek örülhettünk, az intézmények közötti versenyt pedig második helyez zárta az ELTE. Minden versenyzőnek gratulálunk!

És hogy májusban mi vár még ránk? Szerdán egy fantasztikus sportnap a BTK-n, a Pázmány-nap keretén belül a BEAC-Az elsők c. kiállítás, az 5vös 5km, a Dunai Regatta és még rengeteg minden. Ne hagyjátok ki egyiket sem!

forrás: mefs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]