Aláírták a MEFS – HÖOK együttműködési megállapodást

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnöke, Gulyás Tibor február 27-én, a HÖOK Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott éves Közgyűlése keretében, a HÖOK Közgyűlése támogató döntése alapján aláírta azt az Együttműködési megállapodást, amely biztosítja a két szervezet stratégiai jelentőségű további közös munkáját. Mindkét szervezetet a felsőoktatási sport fejlesztése és az egyetemi egészségfejlesztés népszerűsítése érdekében elkötelezett szervként tartjuk számon.

A február 27-én a MEFS és a HÖOK által megkötött együttműködési megállapodás keretében kiemelt jelentőségű feladat a felsőoktatási hallgatók fizikai aktivitásának növelése, a WHO által előírt minimális heti 150 perc testmozgás elérése 2020-ig legalább a hallgatók 50% -ának esetében. Ennek érdekében a két szervezet minden szabadidősporttal kapcsolatos tevékenységet kölcsönösen egyeztet egymással, az eddig is jól működő SportPont rendszert továbbfejlesztik, a hallgatók számára közvetlen kedvezményeket biztosító SportPont e-Kuponrendszerrel és a Mozdulj Rá! sportolást népszerűsítő kampánnyal.

Fontos cél továbbá, a Nemzetközi Egyetemi Sportnap (UNESCO által kijelölt dátum: szeptember 20.) magyarországi meghonosítása érdekében közösen támogatják a hazai felsőoktatási intézményekben szervezendő intézményi sportnapok megtartását, e mellett pedig tevékenyen is részt vállalnak a Budapesti Egyetemi Sportnap szervezésében. Továbbá folytatják eddig is jól működő közös programjaikat az EFOTT sportprogramjai és a gólyatáborokban történő sportolást népszerűsítő roadshow-k megvalósításában.

A két szervezet közös akciótervben rögzíti az adott évre kitűzött feladatait a hallgatói sport területén. A tervezetet minden év március 31-ig legkésőbb elkészítik, ezzel is hozzájárulva a felsőoktatási sport és a hallgatók egészségtudatos viselkedésének fejlesztéséhez.

forrás: mefs.hu

kép: mefs.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]