Magyar győzelem az amerikai futóversenyen

A teljes férfi mezőnyt is lefutva nyerte meg Nagy Katalin a floridai Everglades Ultra elnevezésű terepfutó maratont, melynek távja 50 mérföld, vagyis közel 80 kilométer.

Nagy Katalin egyéni és pályacsúcsot is döntött a hétvégi Everglades Ultra floridai futóversenyen, ahol a teljes mezőnyt maga mögött hagyta. Az Egyesült Államokban élő 36 éves magyar futónőnek nem ez volt az első megmérettetése. Korábban megnyerte a görögországi Spartathlont, a magyar Ultrabalatont és több amerikai ultramaratoni versenyt.

Az 50 mérföldes útvonal egy része mocsarakban vezetett, vékony, ingatag pallókon kellett futni egyik fától a másikig. Minden futó kapott egy vészjelző sípot, amellyel veszélyes helyzetben – aligátor- vagy kígyótámadás esetén – jelezhetett a szervezőknek és a többi résztvevőnek. Ilyen veszélyes távon aratott győzelmet Nagy Katalin. Gratulálunk neki!

A magyar – most már amerikai állampolgársággal is rendelkező – futónővel itt olvashattok egy tavalyi interjút a márciusi Dél Karolinában rendezett 24 órás futóverseny után.

forrás: origo.hu
kép: irunfar.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]