Indulnak a Széchenyi István Szakkollégium elsős kurzusai

A SZISZ egyike a Budapesti Corvinus Egyetem szakkollégiumainak. Olyan hallgatókat vár a soraiba, akik szakmai pluszra vágynak az egyetemi oktatás nyújtotta lehetőségeken túl – mindezt egy közösség tagjaként. A tagok a négy sáv/tudományterület (szociológia, law&economics, kormányzati gazdaságtan és pénzügyi közgazdaságtan) egyikén bővíthetik tudásukat négy féléven keresztül. A szakkollégium ismeretbővítő kurzusokat is kínál – ezek mindig az aktuális tagok érdeklődési köre alapján szerveződnek.

A Széchenyi István Szakkollégium elsős kurzusainak a célja, hogy szakkollégiumuk rendszerébe nyújtsanak bepillantást az érdeklődőknek. Várnak az alkalmakra minden olyan első- és másodévest, akik szívesen beszélgetnének kötetlenül, kis csoportban a 8 választható téma valamelyikéről.

A Law&Economics kruzuson a közgazdaságtan eszköztárának segítségével igyekeznek feltárni a jogalkotás mögött rejlő motivációkat és hasznossági tényezőket. A kormányzati gazdaságtan keretében a public choice és a public finance világába kóstolhatnak bele az érdeklődők. A pénzügyi kurzus célja, hogy a pénzügyi közgazdaságtan keretei segítségével aktuális gazdasági problémákról, valamint az ezek mögötti összefüggésekről beszélgessenek. A szociológia elsős kurzus során a résztvevők igyekeznek különböző társadalmi problémák mélyére látni, hétről hétre rákérdezni a világban zajló folyamatokra. A “Világ Aktuál” órára járók betekintenek a nemzetközi események színfalai mögé, elsajátítva a legfontosabb és a legfrissebb nemzetközi politikaelméleti irányzatokat. A sportgazdaságtanon a sport gazdasági, pénzügyi és egyéb folyamatait mutatják be egy-egy sportág szemszögén keresztül. A játékelmélet kurzuson egyszerű kísérletek és játékok, valamint különböző tudományágak valós példáin keresztül ismerkedhetnek meg a játékelmélet alapvető problémáival az érdeklődő hallgatók. A színházas kurzuson pedig 4 előadást néznek meg közösen a résztvevők – lesz klasszikus és merész darab is, az előadások után pedig közös beszélgetés várható.

A kurzusokra az ek@szisz.hu címen lehet jelentkezni.

EN

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]