Több mint 100 külföldi hallgató az Orientation Days Sportnapján a BEAC-on

A BEAC és az ELTE Nemzetközi Iroda által első alkalommal megrendezett nemzetközi sportnap célja, hogy az ELTE sportos arcát is megismerjék az egyetemen tanuló külföldi hallgatók és már az Orientációs Napokon egy összetartó közösséget formáljanak az egyetemi sport által.

Február 5-én, péntek délután a világ minden tájáról érkezett hallgatók nem csak a népszerű csapatsportágakat – mint a labdarúgás, a röplabda és a kosárlabda – hanem a BEAC és az ELTE sportkínálatában is szereplő dinamikus jógát, aerobikot, kettlebellt, funkcionális köredzést, és a zumbát is kipróbálhatták, valamint egy látványos cheerleader bemutatót is megtekinthettek.

A BEAC edzői és az ELTE HÖK sportösztöndíjasai által tartott edzéseken lelkesen és aktívan részt vevő hallgatók 13 országból érkeztek, többségük Németországból, Franciaországból, és Olaszországból, de képviseltette magát Brazília, India, Kína, Ausztrália és az Egyesült Államok is.

A hallgatók választ kaphattak sporttal kapcsolatos kérdéseikre, és elsőként kapták kézhez az első angol nyelvű Sportkisokost, amelyben kifejezetten külföldi tanulók számára ajánlunk sportolási lehetőségeket az ELTE-n és a BEAC-ban.

Az első ilyen jellegű sportrendezvény lelkes fogadtatása, és a pozitív visszajelzések miatt a BEAC a Nemzetközi Irodával, és az ELTE Sportirodával közösen tervezi, hogy minden félév elején hasonló programot rendez a hazánkba érkező hallgatók számára.

Az eseményről készült képeket itt tekinthetitek meg.

forrás: beac.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]