Sportolj az ELTE-n!

A szemeszter során a tanulás mellett érdemes a testmozgásra is időt szentelni, mivel bizonyította pozitív hatása van a szellemi teljesítőképességünkre a rendszeres edzés. A BEAC edzői ehhez nyújtanak segítséget, rengeteg mozgásforma közül választhatjátok ki a nektek megfelelőt, és mindezért még kredit is jár.

Vigyél egy kis sportot az órarendedbe! Aerobik? Futsal? Jóga? Kick-box vagy TRX? Félévente több mint 30 általános testnevelés kurzus kerül meghirdetésre a Neptunban, így biztosan találsz magadnak kedvedre valót!

Órák előtt vagy után? Esetleg az ebédszünetben sportolnál? Budapesten több helyszínen, minden hétköznap várnak edzőink/oktatóink.

Az általános testnevelés kurzusok, a szorgalmi időszakhoz hasonlóan, általában 12-13 hétből állnak. A félév teljesítésének a feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással. Amennyiben teljesíted a kurzust, 1 kredit jár érte, ami beleszámítható a szabadon választható tantárgyakba, így az érdemjegy az átlagodat is javítja! Egy kurzus többször is felvehető, összesen 2 alkalommal jár érte kredit.

Hogyan találod meg a kurzusokat?

  • Lépj be a Neptunba (hallgato.neptun.elte.hu).
  • A “Tárgyfelvétel” fül alatt válaszd ki az aktuális félévet, és a „Minden intézményi tárgy” típust.
  • Jobb oldalt az ikonok közül válaszd ki a keresés ikont (nagyító).
  • Állíts be a tárgy kódja szerinti keresést, és írd be a VTN- kódot.
  • Válogass a sportok közül, és jelentkezz!

A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami Neptun kivetésben jelenik meg a „Pénzügyek” fül alatt, általában a félév vége felé. (Egyes kurzusok plusz költségekkel járnak, pl.: falmászás, ezzel kapcsolatban tájékozódj a megadott elérhetőségeken)

Amennyiben felvetted a kurzust, de nem tudod teljesíteni és nem iratkoztál le időben, ki kell fizetned a teljes díjat. Kivételes esetekben (sérülések, egyéb okok) igazolással a Tanulmányi Osztályhoz kell fordulni.

Az általános testneveléssel nem csak kreditet és élményeket, hanem új ELTE-s barátokat is szerezhetsz. A sport közösségteremtő erejének és a rendszerességnek köszönhetően sok barátság kötődik a pályán! Ha belekerültél az ELTE Sportéletébe, te is ezt ajánlod majd hallgatótársaidnak! Megéri? Gyere el és megtudod!

További információk, elérhetőségek.

Betelt a kedvenc általános testnevelés kurzusod, amire jelentkeztél volna? Nem jutott neked hely, mégis sportolnál valamit?

Jelentkezz akár egész évben a BEAC-os edzésekre, válts bérletet bármikor aerobik, jóga, spinning óráinkra vagy a konditermünkbe!

Az edzésidőpontokról, edzőkről, elérhetőségekről ezen a linken találhatsz információkat.

forrás: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]