Sikertelen hetet zárt az ELTE-BEAC Futsal

Férfi futsal csapatunk az érdi Asterix SC, míg a lányok a Kalafa-Újbarok ellen léptek pályára a múlt héten, de ez a hét nem sok örömre adott okot a BEAC futsal csapatainak…

A november 20-án, éjszakába nyúlóan lejátszott férfi NBII-es bajnoki mérkőzés előtt a hazaiak a tabella tizenegyedik, a vendég ELTE-BEAC pedig a kilencedik helyen tanyázott. Az érdiek egy 5-1-es zakóval hangoltak a mérkőzésre, így volt mit javítaniuk, az előző fordulóban a Dream Team visszalépése miatt szabadnapos ELTE ellen. A csapatok korábbi egymás elleni eredményeit figyelembe véve, valamint a tabellán elfoglalt helyek szerint a BEAC számított esélyesebbnek, amely ennek megfelelően sokkal több helyzetet is alakított ki már a meccs elején is, de a vezetést csak a 13. percben szerezték meg Péntek révén. Egy balszerencsés szituáció után viszont két perc múlva már egyenlített is az Asterix, ezután továbbra is az ELTE nyomott, de az adódó lehetőségekből az első félidőben csak egyet tudott értékesíteni Demeter, a 22. percben.

A második félidő is BEAC fölénnyel folytatódott, jöttek a helyzetek és a kapufák sorra, viszont gólt az inkább csak harcosan küzdő érdiek szereztek, így tíz perccel a mérkőzés vége előtt 2-2 volt az állás. Ennek fényében még többet támadott az ELTE, de újabb gólt nem, csak számtalan kapufát tudtak csak rúgni a srácok. A meccs végére 5:4-re váltott a vendégcsapat, adódtak is lehetőségek a hazai kapu előtt, de rendre nem voltak elég pontosak az utolsó passzok és a befejezések. A sok kihagyott helyzet végül megbosszulta magát, hiszen öt másodperccel a meccs végét jelző dudaszó előtt a hazaiak játékosa csőrrel, pattanásból a saját hatosáról az 5:4 miatt mezőnyjátékos-kapussal támadó ELTE üres kapujába lőtt, eldöntve ezzel a mérkőzést. A mérkőzés után érthetően csalódottak voltak a BEAC-osok, hiszen újabb nyerhető mérkőzésen nem sikerült győzelmet szerezniük, így maradtak a kilencedik helyen, az Asterix pedig fellépett a tizedik helyre, és már csak három pont választja el az ELTE csapatától.

Asterix SC – ELTE-BEAC 3-2

Asterix SC: Gabay, Suha, Eke, Béres, Légárdy, Godány, Turi, Tímár
ELTE-BEAC: Sajben, Benedek, Gallatz, Váczi, Péntek, Mudra, Jung, Demeter, Nagy, Gáspár, Béni, Nagy
Edző: Kénoszt Ferenc

Gsz.: Légárdy(2), Eke ill. Péntek, Demeter

A hölgyek is pályára léptek a múlthéten, mégpedig Száron, a Kalafa-Újbarok SE vendégeként. A forduló előtt az ELTE a harmadik, míg a Kalafa a negyedik volt, négy pontra lemaradva aktuális ellenfelétől. A múlt heti krakkói torna után az NBII-es bajnokság küzdelmeibe visszatérő ELTE-BEAC viszont nem örülhetett a meccs végén, hiszen már a vezetést is a hazaiak szerezték meg, amit még ki tudott egyenlíteni az ELTE, de legközelebb csak a 39. percben tudtak gólt szerezni, addig a Kalafa viszont még ötször talált be. A BEAC rengeteg helyzetet hagyott ki, de a hazaiak megérdemelt győzelméhez nem férhetett kétség.

Kalafa-újbarok SE – ELTE-BEAC 6-2

Kalafa-Újbarok SE: Boros, Szabó, Botos, Pap, Kovács, Siposné, Sántháné, Mészáros
Edző: Szabó László

ELTE-BEAC: Szabó A., Pfundtner, Juhász, Winternitz A., Winternitz K., Móczik, Szabó É., Gladity, Vida, Nyéki, Béres, Horváth, Tihanyi, Baksai
Edző: Sajben Marcell

Gsz.: Pap, Botos(2), Mészáros(2), Boros ill. Nyéki, Szabó É.

 

A következő fordulóban adott a javítás lehetősége, péntek este női csapatunk Pécsre utazik, hogy PTE csapata ellen lépjen pályára, míg a fiúk hazai környezetben fogadják hétfőn a Törökbálintot, 20.00-tól a Bogdánfy úti BEAC csarnokban.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]