Babos Ádám a tornászok élén!

Az ELTE-PPK hallgatója, Babos Ádám egyéniben és csapatban is megnyerte a tornászok mesterfokú országos bajnokságát Győrben, ezzel tovább bővítette az amúgy sem csekély győzelmeinek számát.

Tornászunk végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel, kiválóan szerepelve elhódította az aranyat egyéni összetettben és csapatban is a tornászok Mesterfokú Bajnokságán. A Győrben lebonyolított országos viadalon került megrendezésre a csapatbajnokság is, ami az egyéni összetett versenye is volt egyben, sőt mi több selejtező a szombati és vasárnapi döntőkre. A sporteseményen az olimpiai bajnok Berki Krisztián is ott volt, de nem versenyzett, csak nézőként tekintette meg a bajnokságot. Az Audi Arénában a hétvégén egyetemünk kiválósága Babos Ádám teljesített a legjobban, aki egyenletesen teljesítményt nyújtott az összes szeren. Ádám összesítésben 82.650 pontot ért el, emelett csapattársai is jól teljesítettek, így a Babos Ádám, Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Vágner Levente, Boncsér Krisztián ferencvárosi csapat három év után méltán állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ádám a két arany mellé még bezsebelt két ezüstöt is, ugyanis talajon és lólengésben is második helyezést ért el.

Ádám így értékelte a hétvégi versenyt: “Nagyon boldog vagyok, hogy három év után újra bajnoki címet nyert a csapatunk. Próbáltam biztatni végig a fiúkat, de azért persze én is izgultam egy kicsit a gyakorlatok előtt, bár ez annyira kívülről nem látszott. Két pont előnnyel érkeztünk, és nagyon bíztunk abban, hogy sikerül a győzelem. Fantasztikus élmény volt, hogy az egyéni összetettet is megnyertem, nem is számítottam rá. A vb után nem gondoltam volna, hogy ilyen formában leszek, arra pedig egyáltalán nem számítottam, hogy három év után csapatban és egyéniben egyaránt győzni tudok.”

Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett:
1. Babos Ádám 82.650 pont (edző: Janik Pál)

Országos csapatbajnokság:
1. FTC YBL Tervező 494.850 pont (Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Babos Ádám, Vágner Levente, Boncsér Krisztián edző: Janik Pál, Kerekes Zsombor, Deák Zoltán)
Szerenkénti döntő – talaj:

2. Babos Ádám 14.150 pont
Szerenkénti döntő – lólengés:

2. Babos Ádám 13.850 pont

Forrás: nso.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]