Az ötös szám bűvöletében

Szeptember 29-én újra a sportbarátoké volt a főszerep a Lágymányosi Campuson, immáron 29. alkalommal rajtolt el az 5vös 5km futóverseny mezőnye. Az ezer főt meghaladó előzetes regisztráció után több mint 800-an rajthoz is álltak, és a fáradt arcokat látva idén is teljesült a célkitűzés, rengeteg embernek adott maradandó sportélményt a rendezvény.

A két épület között már jó pár órával a rajt előtt megkezdődött az élet, a színes futóruhák száma pedig percről percre emelkedett. Négy óra körül egyre többen álltak neki a bemelegítő gyakorlatoknak, a rutintalanabbnak pedig Varga Réka aerobic oktató vezényelt közös, zenés átmozgatást. A résztvevőket Karácsony András, a BEAC elnöke, Horváth Erzsébet dékánhelyettes asszony és Nagy Tímea olimpiai bajnok is köszöntötte, majd ahogy közeledett a rajtra kitűzött öt óra öt perces indulás, úgy váltak egyre komorabbá az arcok, többen a fülhallgatót is feltették már, és igyekeztek kizárni a külvilágot. A visszaszámlálás után útjára indult az embertömeg, a profi futók rögtön az élre álltak, és kemény tempót diktáltak az őket üldözőknek. Szerencsés újításnak bizonyult, hogy az élő kilométerköveket az ELTE Cheerleading csapata  szimbolizálta, az ő buzdításuk sokunknak jelentett pár másodperces előnyt a végelszámolásnál.

Az előzetes eredmények alapján a férfiaknál Farkas Darius Ádám 15:11-es időeredménnyel diadalmaskodott, míg a hölgyeknél Ferenc Kata 17 perc 23 másodperces ideje bizonyult a leggyorsabbnak. Idén sem maradhattak el a már jól ismert 5vös 5km-es pólók, a verseny útvonalával és emblémájával ellátott szürke-pink ruhadarabokért komoly sorok alakultak ki. A szervezők mindenkire gondoltak, akinek esetleg nem jutott póló, a rajtszáma segítségével vehetett részt a tombolán, ahol ELTE-s nyereményekért izgulhattak a próbálkozók. A nagy számú érdeklődő idén is bizonyította, hogy az ELTE futóversenye az egyik legnagyobb sikernek örvend a budapesti hallgatók között, ezért nagy összegben mernék rá fogadni, hogy a jubileumi, 30. versenyen át fogjuk lépni a bűvös, ezer fős indulási létszámot. Télen irány a futópad, de ne feledjétek, tavasszal találkozunk!

Nagy Ádám galériáját a Facebook oldalunkon találjátok meg.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]