Emlékezzünk Eötvös Lorándra!

Március 15-én immár nyolcadik alkalommal lehet részt venni az Eötvös Emléktúrán, amelyet Egyetemünk névadója, és egyben nagy természetjárónk, Eötvös Loránd tiszteletére hoznak tető alá a szervezők minden szemeszterben.

Ezúttal a festői Börzsöny szolgál majd a kirándulás helyszínéül, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A túra a Zebegény vasútállomásról fog elindulni, majd a Trianon-emlékhelyen, a Bodzás-pihenőn, az Ernő-forráson, a Borostyán kői pihenőn, a Szent Mihály-hegyen, a Hegyes-tetőn és a Rementeszentkereszt-bércen keresztülhaladva visszakanyarodik kiindulási pontjára, vagyis a Zebegény vasútállomásra.

A kirándulás számszerűsítve 12,6 km hosszú lesz, az ehhez hozzáadódó szintemelkedés pedig 790 méter.

A túra időpontja 2015. március 15. reggel 7 óra 50 perc. Találkozóhely gyanánt a Nyugati pályaudvar lett kijelölve, egész pontosan a 8:07-es személyvonat végénél. Aki felszáll a szerelvényre, az Zebegényig kérje a jegyét. A túravezető személyében Sujtó Laura fog tündökölni, és ha valakiben kételyek/kérdések merülnének fel a programmal kapcsolatban, az a 06-30/327-60-80- as telefonszámon el tudja érni őt.

Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogyha módotokban áll, csatlakozzatok a túrához. Nagy élmény!

Facebook esemény: VIII. Eötvös Emléktúra

(Fotó: tura.elte.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]