Újra itt az 5vös5!

2014. május 5-én délután 5 óra 5 perckor immár XXVI. alkalommal rajtol el a nagyszabású 5vös5 kilométer futóverseny…

Tudtodon kívül egy kurzusra jársz a Trentóban rendezett téli Universiade-n a gyorskorcsolyaváltó húzóembereként aranyérmet szerző Burján Csabával, de a négy fal közül kirobbanva örömmel együtt futnál vele? Szívesen összeismerkednél az ELTE újdonsült világbajnokával, Kovács Zsófiával, aki másfél éve 5vös 5km-t nyert, míg két hete a brazíliai Triatlon Egyetemi Világbajnokság teljes mezőnye a hátát nézte? Indítsd öt kilométerrel a heted május 5-én és a XXVI. 5vös 5km programjain belül erre is lehetőséged nyílik, ugyanis a fent említett sztárvendégek megmutatják, hogy a futópályán és a kerekasztal mögött sem partra vetett halként vergődnek.

A negyedszázadosi rangot elérő futóverseny szervezői a rekordlétszámot hozó jubileum után még magasabbra tették a lécet. Az egyik legsokoldalúbb egyetemi tömegsport-rendezvényen változatos programok színe-java várja a mozgásra vágyókat. Tavaly tavasszal hagyományteremtő szándékkal indult útjára az 5vös 5km testvérrendezvénye, az ELTE Campus Tájfutó Verseny, amelyre ezúttal április 29-én délután kerül sor. A Lágymányosi Campust és környékét “felderítő” pontbegyűjtő parkversenyre való nevezési díjat – ELTE polgárok számára díjtalan, a többiek számára jelképes 200 Ft – ezúttal is beszámolják az 5vös 5km-re leadott nevezésbe.

Május 5-én kora délután bemelegítő program gyanánt együtt rophatod barátaiddal a FanInfo gólyatáborokban oly népszerű konzolos táncversenyén, majd ezt követően lenyűgöző ELTE-BEAC-os vonatkozású produkciókra kerül sor az 5vös5 színpadján – többek között a nemzetközi szinten egyre nagyobb hírnevet szerző ELTE Cheerleader lányainak előadásában. Sőt, a Kovácsik Rita vezette hölgykoszorú a szervezőcsapat néhány tagjával kiegészülve egy kellemes, igazán lelkesítő meglepetéssel is készül számotokra!

Diákigazolványért cserébe ismét kipróbálhatjátok a Nike futóbusz legújabb termékeit, de a Pulay „Energiabomba” Szilvi vezette aerobicos, zenés bemelegítést sem érdemes kihagyni. A SportPont Program pontgyűjtő akciójának egyik fő állomásaként a 18 éven aluli korosztályt is szeretnék megmozgatni, ezért 2013 tavaszától a Legsportosabb Gimnáziumnak, Középiskolának szánt kupa is gazdára talál.

A középiskolásoktól kezdve a seniorokig minden kategóriát bevonó futás végeztével is megéri a helyszínen maradni. Az eredményhirdetést szendvicsbe fogó attrakciók idén sem maradnak el: előbb egy kerekasztal beszélgetés következik a sztárvendégekkel, majd a nap csattanójaként minden szempár a tombolahúzásra szegeződik, amelynek fődíja egy, az illusztris személyek által aláírt ereklye.

Nagy megtiszteltetés, hogy a XXVI. 5vös 5km futóverseny fővédnöke az ELTE Rektora és az MRK elnöke, dr. Mezey Barna, továbbá a BEAC elnöke, dr. Karácsony András, míg az ELTE Természettudományi Karának dékánja, dr. Surján Péter védnöki feladatokat lát el a tavaszi futóversenyen. A hagyományokhoz hűen 5 óra 5 perckor rajtoló versenyt ünnepélyes megnyitó indítja útjára: a beszédet az ELTE TTK oktatási dékányhelyettes, dr. Horváth Erzsébet tartja meg. Védnöki feladatkört lát el a tavaly ősszel veletek futó dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki a versenyt követően a díjátadásnál is fontos szerepet tölt be.

Részletes információk:

Az 5vös 5km hivatalos honlapja: http://eotvos5.elte.hu

Az 5vös 5km hivatalos facebook-eseménye: XXVI. 5vös 5km.

Az 5vös 5km facebook-oldala: ELTE 5vös 5km

 

Futócipőket izzítsátok, hatalmas élmény vár Rátok!

A verseny időpontja: 2014. május 5., hétfő

A verseny helyszíne:Versenyközpont: Budapest XI. ker. Pázmány Péter sétány (ELTE Lágymányosi tömb, Duna felőli parkoló)

Rajt: 17:05-kor az északi és a déli épület közötti lezárt parkolóból

Nevezés:

Előnevezés: 2014. május 4. 23:59-ig eotvos5.elte.hu honlapon regisztráció után az űrlap kitöltésével.

Helyszíni nevezés: A verseny napján 14:00-tól 16:05-ig a helyszínen felállított standnál.

Rajtszámátvétel:

– Az előnevezők (akik 2014. május 2. 23:59-ig regisztráltak) 2014. május 2-án, 3-án és 4-én át tudják venni egyénileg, vagy kollektív rajtszám átvétel esetén meghatalmazott által az ELTE TTK HÖK Hallgatói Alapítvány (teremszám: 00.734).

– A versenyközpontban felállított standnál a verseny napján 14:00-tól 16:30-ig.

Nevezési díj:

Háromlépcsős jelentkezési rendszer lépett életbe 2013 tavaszától

– Előnevezés: 2014. május 2. 23:59-ig600 Ft

2014. május 3. 0:00 – 2013. május 4. 23:59-ig800 Ft

– Helyszíni nevezés: A verseny napján 14:00-tól 16:05-ig 1000 Ft

Eredményhirdetés és tombolahúzás:

Várhatóan 18:40-kor a versenyközpontban.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]