Cheerleader

 

Az ELTE Cheerleader csapata 2009-ben alakult Kovácsi Rita vezetésével. A kezdetben 6 főt számláló csapat létszáma az elmúlt 6 évben tízszeresére duzzadt, emellett pedig az utánpótlás felépítése is megkezdődött.

A 2012-es év nagy választó vonal volt a csapat életében, ekkortól különíthetjük el ugyanis a táncos, illetve akrobatikus csapatot. A lányok és fiúk az elmúlt 4 évben a számtalan fellépés mellett, hazai és külföldi versenyeken vettek részt, és az ott elért eredményeikkel mára Európa élvonalába tartoznak.

A 2015 szeptemberében Párizsban megrendezett European Open versenyen Kovácsi Rita és Miklós Mátyás, összesítésben a 4., míg az európai párosok közül a 2. helyet szerezték meg maguknak.

2016 áprilisában az ELTE cheer dance párosa képviselhette Magyarországot először az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett világbajnokságon.  A lányok egy fantasztikus produkcióval a 15. helyen zártak.

A csapat legnagyobb eredményeit azonban a 2016-os Európa- bajnokságon érte el. Az ELTE cheerleader csapata 6 kategóriában kvalifikálta magát a kontinensviadalra, amivel hazánk legnagyobb delegációjaként utazhatott az Osztrák fővárosba.  A versenyen az ELTE Coed Team a 2. helyen, az ELTE Coed Group pedig a 3. helyen zárt.

Mindezen nemzetközi eredmények mellett számos magyar bajnoki címet szerzett a csapat az elmúlt években.

 unnamed

ELTE Coed Team a 2015-ös nemzetközi versenyen

Az ELTE Cheer Dance Team a 2016-os Magyar Bajnkságon

Magyarországot a Világbajnokságon képviselő double dance páros

Az Európa- bajnoki ezüstérmes Coed Team.

Az Európa- bajnoki bronzérmes Coed Group

Dunai Regatta 2016

Összefoglaló a 2016-os Európa- bajnokságról

ELTE Cheerleader edző:
Kovácsik Rita
+36 (30) 640 8301
rita[pont]kovacsik[kukac]hotmail[pont]com
Blog: http://cheerleader.blog.hu/