BEAC

Az 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, a BEAC, a Budapesti Tudományegyetem, az ELTE hivatalos sportegyesületeként több mint száz éve áll nyitva az aktív és egészséges életmód iránt érdeklődő polgárok előtt. Jelenlegi élvonalbeli sportolóinkra, valamint egykori világ- és olimpiai bajnokainkra ugyanolyan büszkék vagyunk, mint sok száz amatőr tagunkra, hiszen mindannyian közösen építettük és építjük tovább azt az eszmeiséget, melyet alapítónk, báró Eötvös Loránd egykoron megfogalmazott számunkra.

Eötvös Loránd hitvallását követve továbbra is küldetésünknek tartjuk a testkultúra fejlesztését és az egészséges életmód népszerűsítését, nem csak egyetemünk falain belül, de társadalmi szinten is hatást gyakorolva a jövő nemzedékek életére. A régi feladatok ellátása mellett korunk ugyanakkor más komolyabb kérdéseket is felvet, melyek mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül. Sok változás, mint például a kisközösségek meggyengülése, a természeti környezetünk nagymértékű pusztulása új feladatokat, új kihívásokat jelent számunkra. Hiszünk benne, hogy a pozitív változásoknak belőlünk kell kiindulnia, értékeinkből, gondolatainkból és cselekedeteinkből.

A sport a kitartásra, környezetünk és egymás tiszteletére nevel. Megteremti a szellem és test harmonikus egységét, részévé tesz újra természeti és társadalmi környezetünknek. Visszavezet azokhoz az értékekhez, melyek hozzájárulhatnak közösségeink megerősítéséhez. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club továbbra is ezekért a célokért dolgozik, és reményeink szerint hozzájárul az aktív és tudatos polgárokból álló sikeres magyar társadalom építéséhez.

 

 

Prof. Dr. Hamar Imre
a BEAC elnöke

Bővebb információért keresd a BEAC hivatalos honlapját: www.beac.hu

 

OLIMPIAI BAJNOKAINK:

Prokopp Sándor

sportlövészet (Stockholm, 1912)
BEAC – Az első arany

 
 

Csik Ferenc 

100 m gyorsúszás (Berlin, 1936)
BEAC A második arany

 
 

Rajczy-Rasztovich Imre

kardvívás (Berlin, 1936)
BEAC – A harmadik arany

 
 

Kovácsi Aladár

öttusa (Helsinki, 1952)
BEAC – A negyedik arany

 
 

Hámori Jenő

kardvívás (Melbourne, 1956)
BEAC – Az ötödik arany

 
 

Németh Angéla

gerelyhajítás (Mexikó, 1968)
BEAC – A hatodik arany

 
 

Pályázatok:

Jó tanuló – jó sportoló pályázat

Sportszervező ösztöndíj pályázat

Kari sportpályázatok

 

Kapcsolat:

BEAC Sportiroda
061-209-06-17

 

Simon Gábor
BEAC ügyvezető
06-20-541-28-71
simon.gabor@beac.elte.hu

                  

Horváth Viktória
ELTE HÖK sportügyi referens
sport@ehok.elte.hu