Egymásra hangolva a vízben

Idén az oroszországi Kazany látja vendégül a világ, egyetemi és főiskolai sport elitjét. Az Universiadén az ELTE-t többek között bájos szinkronúszó lányaink képviselik…

A kilencfős szinkronúszó csapatból négyen egyetemünkről kerültek ki. Ez büszkeséggel tölthet el bennünket, hiszen az ELTE-é a legnépesebb különítmény ebben a sportágban. Lányaink közül Zsuzsi és Lili a BVSC-Zugló versenyzői, míg a két testvér Zsófi és Réka a székesfehérvári Orka SE igazolt sportolói. Az Universiadén azonban mind a négyen egy csapatban küzdenek a minél jobb eredményért. Egy pontszerző helynek már nagyon örülnének a lányok, amiért persze mi is szorítunk majd Nekik!

Milyen szakon tanultok az ELTE-n?

Kovács Zsuzsanna: A TÁTK-on, társadalmi tanulmányok alapszakon vagyok elsőéves.

Blaskó Lili Edit: Ókori nyelvek és kultúrák alapszakon, egyiptológia szakirányon tanulok, és én is az első évemet taposom.

László Zsófia: Rekreáció-szervezés és egészségfejlesztés alapszakon vagyok, és akárcsak Zsuzsi és Lili, jómagam is 2012-ben kezdtem tanulmányaimat.

László Réka: Pszichológia mesterszakon, tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon tanulok, végzős hallgatóként.

Hogy sikerült a felkészülésetek?

A csapat: Jól sikerült, bár nehezítő körülmény lesz, hogy ezt a kűrt most mutatjuk majd be először ebben az összeállításban, valamint nagyobb versenyen. A koreográfiát begyakoroltuk, jó erőnlétben vagyunk. Már csak az apró pontatlanságokon kell javítani.

Milyen egyetemi, főiskolai versenyeken elért eredményeitek voltak korábban?

Eddig még nem indultunk más egyetemi versenyen, mivel a szinkronúszásban nem rendeznek ilyen eseményeket. Országos bajnoki címet azonban már többször nyertünk.

Mit jelent számotokra, hogy csapatotok javarészt ELTE-sekből áll?

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a kilencfős kombinációs kűrből négyen ELTE-sek vagyunk, ezáltal a szinkronúszók közül az ELTE-seké a legnagyobb kontingens. Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországot és egyben egyetemünket is képviselhetjük egy ilyen rangos versenyen.

Mit vártok magatoktól és a magyar sportolóktól Kazanyban, mivel lennétek elégedettek?

A mi szempontunkból az a cél, hogy hibátlan kűrt fussunk. A mezőny kiszámíthatatlan, ezért majd csak ott dől el, hogy ez milyen eredményre lesz elegendő. Természetesen szeretnénk minél előrébb végezni, egy pontszerző helynek már nagyon örülnénk.

Mit üzentek az ELTE hallgatóinak, mikor tudnak értetek szurkolni?

Július 9-én 11:30-kor kezdődik a szabad kombinációs kűr versenyszám. Reméljük, hogy minél többen figyelemmel tudják majd követni a szereplésünket.

 Az ELTE Online csapata egészen biztosan így tesz majd, hajrá lányok, hajrá magyarok! 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]