Indul az ország legnagyobb létszámú egyetemi futsalbajnoksága!

A Budapesti Labdarúgó Szövetség és a budapesti egyetemi hallgatók szervezésében szeptembertől, a fővárosban indul útjának az első Magyar Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokság.

2013. július 3-án a BLSZ Curia utcai székházában számos felsőoktatási intézmény csapatának képviselője gyűlt össze a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokság (BEFB) első ligaértekezletén.

Napirend szerint a versenykiírás és a nevezési feltételek részleteit Lovász Tamás, az MLSZ budapesti igazgatója ismertette.

Simon Gábor, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja köszöntötte a szép számban megjelent résztvevőket. Köszönetét fejezte ki az MLSZ felé, hogy lehetőség nyílik – a már ismert kedvezményes versenyeztetési és nevezési költségekkel – a TAO támogatásnak köszönhetően az egyetemi-főiskolás futsal bajnokság beindítására.

A budapesti felsőoktatási futsalélet bázisát a BME és az ELTE-BEAC bajnokságai jelentik több mint 350 csapattal, de
szinte minden intézményben működik kari, egyetemi bajnokság. A megbeszélésen többek között jelen volt a Budapesti
Műszaki Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Kommunikációs Főiskola, a gödöllői Szent István Egyetem és az Óbudai Egyetem képviselője is.

A bajnokságon való indulás lehetősége minden budapesti felsőoktatási intézmény számára adott. A 16 csapatosra tervezett bajnokságra 2013. szeptember 6-ig lehet nevezni. A további részletekkel kapcsolatban a BLSZ irodáján, a bajnokság Facebook oldalán, illetve a befb.budapest@gmail.com email címen lehet érdeklődni.

(Fotó: Nagy Ádám Zoltán)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]