„ELDK, több mint egy bajnokság”

December 14-16-ig került megrendezésre a 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa, melyen az ELTE csapata is részt vett.

December 14-16-ig került megrendezésre a 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének közös szervezésében. Idén 20 csapat nevezett be Budapest, Gödöllő, Debrecen, Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad, Csíkszereda és Székelyudvarhely városainak egyetemistái közül. Ennek a tornának is célja és feladata, hogy a futsalon keresztül népszerűsítse a sportolást és remek lehetőséget teremtsen a Kárpát-medencében élő fiataloknak a találkozásra.

A négy darab öt fős csoportból csak az utolsó csapat esett ki, így a 16 között még csaknem mindenkinek volt lehetősége a szépítésre.

A legjobb nyolc közé a debreceni Ámen, a budapesti ELTE, a két sepsiszentgyörgyi ill. kolozsvári és csíki csapatok jutottak be. A debreceni csapattal a tornára érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség futsal szakágvezetője, a volt székelyudvarhelyi illetve magyar válogatott edző Kozma Mihály is.

„A diákkupára benevezett magyarországi együttesek közül az ELTE SE jutott a legtovább, egészen az elődöntőig. Kolozsvárról minden egybevetve nyolc csapat érkezett, és akárcsak az ELTE, a Sixtynine is karnyújtásnyira volt a döntőbe jutástól. Ami a különdíjakat illeti, a legjobb kapusnak járó elismerést az ELTE gólvédője, Lelkes Péter zsebelte be, a hátvédek közül Jakab Barnát (Ifjúsági Sepsi) látták a legkiemelkedőbbnek a szervezők, az Éjszaka bajnoka cím a Zsuga FE-hez került, miközben a negyeddöntőig menetelő Sepsi`08 a Fair Play-díjjal vigasztalódhatott.”- írja a sportoldal.ro. A kisdöntő végeredménye: ELTE SE– Sixty Nine 69 3–2, így az ELTE SE csapata az előkelő 3.helyet szerezte meg a tornán.

A címvédő Sepsi Ifjúság és a Sapientia csapatai csaptak össze a döntőben,melyből a Sapientia csapata került ki győztesen, a végeredmény 7–3. ” A mérkőzések mindvégig a sportszerűség keretein belül zajlottak, nem jellemezték durvaságok, szabálytalanságok a bajnokságot. Ezt is alátámasztja, hogy az elmúlt napokban 5–6 csapat is egyszerre bulizott a székelyudvarhelyi éjszakában” – mondta Görgicze Sándor, a torna egyik szervezője.

Gratulálunk a szervezőknek és kívánjuk, hogy legyen folytatása a tornák, éljen tovább a jövőben is ez a remek hagyomány!

Szerencsére már nem is kell sokat várni az újabb megmérettetésre: a következő torna március 22-23-án (a magyar-román világbajnoki selejtező idéjén) kerül megrendezésre Budapesten az ELTE-BEAC szervezésében!

Forrás, további képek: http://uh.ro/kepriport/556-a-csikiak-vittek-az-eldk-t/detail/23347-eldk2-11jpg?categ=0

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]