Maradj kondiban!

Tudjátok, mi lapul a TTK-n a IV. feljáró mellett? Ezúttal A 37 ELTE-s sportlehetőség közül a mostanában talán legnépszerűbb mozgásfajta színhelyét, a BEAC konditermét mutatjuk be….

Hallottál már az ELTE BEAC konditerméről? Ha nem, akkor mi most mesélünk róla neked, ugyanis ez a hely számtalan pluszt kínál a többi edzőteremhez képest: először is, hallgatóbarát árakkal vár minden ELTE-s és külsős hallgatót, környéken és nem környéken lakót. A féléves bérlet ára csak 5000 Ft, ami nem szemeszterre, hanem naptári évre szól. Két helyiségből is választhatsz és nincs olyan, hogy rossz vagy jó ajtó. Az egyikben a különböző erősítő gépeken, a másikban a bordásfalon, a zsámolyokon és a súlyzókon van a hangsúly. Az előbbiben nem mellesleg erősítő fogad az ajtó mellett – hangos zenére és könnyed ritmusra ugyanis mint tudjuk, még élvezetesebb mozogni. Ezen kívül a sportszervező-palánták is a rendelkezésetekre állnak, hozzájuk lehet fordulni az ügyes-bajos dolgokkal, az eligazítástól a felszerelés és a szellőzés véleményezésén át a személyre szabott edzésterv kialakításáig.

Gyertek le Ti is!Ahány alkat, annyiféle edzésterv, ezeket nem is részletezzük, hiszen ők is három hosszú éven át tanulnak róla, szakmai gyakorlatukat pedig itt, a BEAC-on töltik. A Ti feedbackjeitek pedig arra szolgálnak, hogy még kellemesebb környezetben tudjatok edzeni, tudatosan és szívesen mozogjatok, és ami még fontosabb: rendszeresen. Béni Zoltán, ügyintéző-adminisztrátor is leginkább az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet. Szerinte a mai, felgyorsult világban ez a leggyorsabb és leglátványosabb eredményt hozó testmozgás, talán ezért olyan népszerűek manapság a konditermek. Emellett az újak (és mindenki más számára is) hangsúlyozza a fokozatosságot és az ésszerűen, megfelelően végzett gyakorlatokat. Ha csak most fedezted fel ezt a mozgásformát, ne a legnagyobb súlyokkal kezdd, hiszen így többet árthatsz, mint használgatsz magadnak. Napi háromszor egy óra testmozgás – ahogy a kampány is mondja – ideális ahhoz, hogy fokozatosan hozzászoktasd magad a terheléshez és tegyél az egészségedért is. Ha van személyre szabott edzésterved (ez a leghatékonyabb megoldás), nem kell sportválasztókra menned és keresgélned, mi mit fogyaszt, vagy éppen erősít.

Vizsgaidőszakban és szünetekben sincs kifogás: konditermünk a szokásos nyitva tartással vár minden kedves érdeklődőt reggel 8-tól este 10-ig. Még egy átlagos, szerdai napon, ebédidőben is találkozni olyanokkal, akik lelkesen és keményen edzenek. Mind Béni Zoltán, mind a megkérdezett három fiú az egészségmegőrzést adta válaszul arra a kérdésre, hogy miért szeretnek lejárni ide edzeni, vagy miért ajánlják ezt a fajta testmozgást. Utóbbiak először persze összenevettek és azt válaszolták, hogy a vonzó külső sem utolsó szempont. Utána felsorolták a saját motivációikat: önbizalom-növelés, a jó fizikum megőrzése, tettek valamit a jobb közérzetért vagy csak jó érzéssel zárják a napot, ami tevékenyen telt. Ezen kívül kiemelték a mozgás felfrissítő hatását is. Ugye, Te is magadra ismersz valamelyikben?

Van, aki számára ez már nem is egyszerű hobbi, hanem életforma, ami még az egyetem mellett is belefér. Egyelőre nagyrészt fiúkból áll a törzsközönség, de a szervezők természetesen szeretnék fejleszteni és bővíteni a konditermet. A lányok általában előszeretettel használják a futópadot, így tervbe van véve többek között ezek és egyéb kardiogépek beszerzése is. Gyerünk, hölgyeim, egyenlítsük ki a nemek arányát! Akinek felkeltette az érdeklődését edzőtermünk, megtalálja a Facebookon (https://www.facebook.com/eltebeacedzoterem), az ELTE Online-on, továbbá minden karon lehet érdeklődni a sportbiztosoknál is. Találkozzunk a Bogdánfy út 10-ben!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]