Megvolt már a havi jócselekedeted?

Még nem késő: kutass a gardróbszekrényed alján rég nem látott kinőtt ruhák után, most minimális erőfeszítéssel is hatalmas segítséget nyújthatsz másoknak.

Az ELTE Társadalomtudományi Karán működő Szociális Tanulmányok SzHÉK őszi ruhagyűjtést szervez a rászoruló családok javára. Az egy évvel ezelőtt megalakult Szakos Hallgatói Érdekképviselet az első ruhagyűjtési akciójuk keretében  november 5-e óta a TáTK Hök irodájában várja a meleg holmikat, amelyeket november végén osztanak majd szét olyan budapesti kisgyermekes családok között, akiknek a legnagyobb szükségük van ezekre a ruhákra. Lébó Máté, a SzHÉK elnöke elmondta, hogy a korábban szerzett tapasztalataikat is hasznosítva személyesen szeretnék eljuttatni a ruhákat az arra leginkább rászorulóknak, de természetesen a helyi civil szervezet segítségére is számítanak. A célkitűzésük nem más, mint hogy legalább tíz gyermeket felöltöztethessenek tetőtől talpig még a téli hideg idő beköszönte előtt, ezért főként gyermekek és kamaszok számára alkalmas ruhaneműkre számítanak. Egyelőre nem halmozódott fel ehhez elegendő ruházat a TáTK Hök irodájában(Lágymányosi Campus alagsorában), éppen ezért a korábban meghirdetett november 14-i határidőhöz képest 9 nappal tovább, azaz november 23-ig van lehetőségetek bevinni a felajánlani kívánt ruhadarabokat.

A lehetőség a segítségnyújtásra nem csupán a TáTK hallgatói számára adott, a szervezők szívesen fogadják bárki adományát.

Hozd be a kinőtt, de jó állapotú csizmádat, vastag nadrágodat, pulcsidat, vagy kabátodat, a négy sálad közül azt, amelyiket már tavaly sem viselted, és juttasd el azoknak, akiknek igazán szükségük van rá. Neked nem kerül semmibe, és időbe sem telik, de ezeknek a családoknak, akiknek nem ritkán a fűtést is problémás megoldani, óriási könnyebbséget jelent.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]