Sziget és Sound a legjobbak között

A Top10-ben mindkét magyar fesztivál.

Rekordszámú, szerte Európából több mint egymillió szavazattal zárult az idei Festival Awards Europe, azaz a legnagyobb nemzetközi fesztiválmegmérettetés szavazása. A legjobbak között – más-más kategóriában – ott a Sziget és a Balaton Sound is. A végeredményt januárban tudjuk meg.

Harminchárom európai ország több mint kettőszázötven fesztiválja mérettette meg magát különböző kategóriákban a legnagyobb nemzetközi „fesztiválverseny”, a Festival Awards Europe szavazásán. A rangos mezőnyben két hazai fesztivál is bejutott a legjobbak közé. A Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok közt ott van már a legjobb tíz között és ugyanígy a Szigetet a nagyfesztivál kategóriában szavazták a top 10-be. “A Balaton Sound eddigi hat éve igazi sikertörténet. Nyaranta ma már nemcsak itthonról, de számos külföldi országból is tízezrek érkeznek Zamárdiba. Igazán rangos mezőnyben versengünk, kíváncsiak vagyunk a végeredményre, de már az hatalmas elismerés, hogy Európa 10 legjobb fesztiválja között jegyzik a Balaton Soundot.” – mondta el Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Balaton Sound főszervezői.

A szavazás lezárult s már csak az izgulás marad, hiszen a végeredményre január 9-én, a hollandiai Groningenben rendezendő díjátadó gálán derül majd fény.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]