Tekerj az EFOTT-ra!

Bringázással melegít a fesztiválra a HÖOK Sport Pont Program és a Magyar Kerékpárosklub.

A Tekerj az EFOTT-ra! a HÖOK SportPont Program és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezése. Az idei évben az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára – a fesztivál szellemiséhez igazodva – igazi turisztikai csemegével készülünk. Amellett, hogy szeretnénk felhívni a figyelmet a magyar táj szépségeire, lehetőséget nyújtunk a környezettudatos szemlélet gyakorlására. Mindemellett a kerékpár nemcsak sport, hanem kiváló közlekedési eszköz is, kortól és nemtől függetlenül az egyik legnépszerűbb rekreációs tevékenység.

A nyitónapon, kedden indulunk Budapestről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épülete elől, de várjuk azokat is, akik Biatorbágyon csatlakoznának. Elsősorban önszerveződő, 7-9 fős csoportok jelentkezését várjuk, de megfelelő felkészültséggel másokhoz is csatlakozhatsz. Egy tapasztalt kerékpáros kísér minden csoportot, aki buzdítja a csüggedő utazókat és megszereli a kerékpárt, ha úgy adódik. Tájékoztató csomaggal, frissítő pontokkal és csomagszállítással könnyítjük meg a vállalkozó kedvű jelentkezők dolgát.

EFOTT jeggyel a tanulmányút ingyenes. De várunk minden érdeklődőt a lekerekező csapatba, aki július 3-át túrázással és testmozgással töltené. Számukra a részvételi díj 2000 Ft, ami tartalmazza a belépőt az EFOTT nyitónapjára!

Az utazás során érdemes az út mentén található turisztikai attrakciókat is felkeresni. Etyeken a Magyar kút és a szőlő ültetvények, Alcsútdobozon az arborétum, Vereb határában a Pogány-kő adhatnak okot egy rövid pihenőre, szellemi felfrissülésre.

A bringásokat az EFOTT külön kempinggel, őrzött kerékpártárolóval, vezetett kerékpártúrákkal és egy programhelyszínnel várja, mely a Sport és Bringa Pont nevet kapta. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Robur Soundsystem gondoskodik. A Csepel jóvoltából mindenki megismerkedhet a Gold Sprinttel, a Szimpla Bringás Bolha kerékpáros kiegészítőket árusít majd, a Magyar Kerékpárosklub tájékoztató anyagokkal és biciklis kampányaival készül, a Bike Kitchen pedig a kerékpárszerelés rejtelmeire oktatja a fesztiválozókat.

A tanulmányút részletei:

Útvonal: Budapest – Biatorbágy – Etyek – Alcsútdoboz – Vértesacsa – Lovasberény – Vereb – Pázmánd – Velence (A hegyi menők persze Nadap felé is vehetik az irányt)

Táv: 60 km

Szintkülönbség: 420 méter

A Budapest-Biatorbágy szakaszt ajánlott vasúton megtenni.

Az útvonalon a szintkülönbség minimális, de a dimbes-dombos terepen azért egy-két nagyobb emelkedőre is kell majd számítani.

A részletes útvonal: http://www.bikemap.net/route/1634197

Indulás

A tanulmányút induló állomása Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épülete, ahol 9 és 15 óra között várjuk a csapatokat. A részvétel feltétele az előzetes regisztráció.

Jelentkezés

Az alábbi on-line felületen:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGY3a2ZHNlpqVXFsaVNzbVdDTUdOSVE6MQ

A naprakész híreket a Tekerj az EFOTT-ra! facebook esemény oldalán közöljük.

(https://www.facebook.com/events/440441495981065/)

További információért írj a bringa [kukac] efott [pont] hu címre.

Részvételi díj és egyéb feltételek

A tanulmányúton való részvétel EFOTT napi vagy hetijeggyel rendelkezők számára díjmentes. Azok számára, akik EFOTT jeggyel nem rendelkeznek a részvételi díj 2000 Ft, ami tartalmazza a nyitónapra a belépőjegy árát is.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt, a közúti közlekedés szabályait ismerve és betartva – a szervezők által ajánlott útvonalakon. Alsó korhatár 18 év!

Ne csak mulass, mozdulj is!

Mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: HÖOK Sport Pont Program

Kép: sxc.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]