Strandröpi döntő és olimpikonok az EFOTT-on

Július 5-én és 6-án strandröplabda MEFOB döntőn izgulhatnak a fesztiválozó egyetemisták. Délutánonként híres sportolók is benéznek az EFOTT-ra.

Magyarország legnagyobb hallgatói eseményén, az EFOTT-on rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Strandröplabda MEFOB Döntőt 2012. július 5-én és 6-án. A 2012. július 3-8. között Velencén megrendezésre kerülő EFOTT-on további érdekes tömegsportrendezvényekkel és sportos programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A sportprogramokon résztvevők találkozhatnak Kósz Zoltánnal, Kovács Antallal, Martinek Jánossal, Füzi Ákossal, Kovács Zoltánnal, Csollány Szilveszterrel és Kropkó Péterrel is.

A HÖOK közel 80 000 egyetemistát és főiskolást vár az idei EFOTT-ra 2012. július 3-8. között Velencén, ahol az olimpia évében a sport is kiemelt szerepet kap. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Strandröplabda Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) helyszínen történő megrendezésével és a sportprogramok támogatójaként kapcsolódik be a népszerűsítő kampányba. Célja, hogy a főiskolás és egyetemista résztvevők körében ezzel is népszerűsítse a sportos és egészséges életmódot, és motiválja a fiatalokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az egyetemek és a főiskolák sportéletében. „Célunk, hogy a sport és az egészséges életmód témáját oda vigyük, ahol a hallgatókat valóban elérjük. Ilyenek a körükben közkedvelt nyári fesztiválok is. Mi sem mutatja jobban, hogy a taktika működik, mint a Strandröplabda MEFOB-unk iránti nagy érdeklődős. A 32 csapatos tábla már a nevezési idő lezárulása előtt több nappal megtelt és még folyamatosan jönnének a nevezések” – nyilatkozta Simon Gábor, a MEFS elnökségi tagja.

Az EFOTT szervezői a MEFOB döntőn túl további verseny- és szabadidős sportprogramokkal várják az érdeklődőket. A MEFS további két szabadidős program szervezését is támogatja: a „Tekerj az EFOTT-ra” programot, amely egy szervezett kerékpáros út a fesztivál helyszínére, július 3-i indulással a BME K épület elől, valamint egy sárkányhajó verseny megrendezését.

A MEFS meghívására az EFOTT-ra látogat Kósz Zoltán olimpiai és Európa-bajnok, KEK győztes vízilabdázó, dr. Kovács Antal olimpiai bajnok judos, Martinek János olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázó, Kovács Zoltán világbajnok kenus, Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa- bajnok tornász, dr. Füzi Ákos válogatott, magyar bajnok labdarúgó,  és Kropkó Péter ötvenegyszeres ironman. A híres sportolókkal minden nap 17:30-tól szerveznek beszélgetéseket a BringaPont melletti színpadon.

Forrás: a MEFS sajtóközleménye

Képek: sxc.hu, MEFS

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]