Sör, mámor, BEAC

Hétfőn játszotta utolsó hazai meccsét a szezonban férfi futsal csapatunk. A lassan megszokott sör-cheerlader párosítás várta az érdeklődőket, akiknek be kellett érniük egy parázs hangulatú döntetlennel.

Az ELTE SE a Soroksár ellen búcsúzott az idei szezonban a BEAC-tól. A már említett külsőségek terén megadták a módját az utolsó itthoni mérkőzésnek, reménykedtünk, hogy nem csupán a sörtől és a cheerledarektől kerülhetünk mámoros állapotba, hanem a látott produkciótól is. A körülbelül 60 nézőt vonzó összecsapás jól kezdődött a publikum számára, hiszen a házigazdák már az elején gondoskodtak arról, hogy ne száraz torokkal vágjunk neki a meccsnek. Aztán az ötödik perc tájékán arról is tettek az ELTE-sek, hogy hangunkat élesítsük gól utáni örömünkben. Farkas Dezső szerzett vezetést a vendéglátóknak. Ezt követően az ellenfélnek is akadtak helyzetei, azonban abban bíztunk, hogy sikerül növelni az előnyt. Volt is miért törleszteni, hiszen Soroksáron 5-3-as vereséget szenvedett csapatunk.

Az első félidő felénél lehervadt szájunkról a mosoly, hiszen egyenlítettek a vendégek. Az első találatunkat jegyző Farkas Dezső azonban hamar visszaállította egy gólos fórunkat. Szinte még rezgett a soroksáriak hálója, amikor a 10-es számú játékosuk ismét beköszönt hálóőrünknek. Eddig tehát két játékos gólpárbajáról szóltak a statisztikák. Nem sokáig. Egy majdnem félpályáról eleresztett lövés a védők között utat talált kapunkba, így az első játékrész hajrájában azért szurkolhattunk, hogy legalább az iksz legyen meg a szünetben. Hortobágyi Róbertnek köszönhetően , húsz perc után 3-3 állt az eredményjelzőn.

A márciusban Országos Cheerlader bajnokságot nyert lányaink a már megszokott mosolyaikkal és nem utolsósorban kiváló táncprodukciójukkal örvendeztettek meg mindenkit. Simon Gáborék egy szál virággal köszönték meg egész éves közreműködésüket.

A pihenő idő leteltével ismét a pályán voltak a csapatok. Az addig látott gólpárbaj után hasonló folytatásra számítottunk. Azonban a szünet mintha nem lett volna elegendő a játékosoknak. Bár mindkét oldal becsülettel küzdött, mezőnyben általában meghaltak a támadások. Néha többet foglalkoztak a szabálytalanságokkal, mint a játékkal. Az ELTE SE követte el előbb a hatodik faultot, így soroksári büntető következett.  A lehetőség kimaradt, így továbbra is egálra állt a két  fél. A későbbiekben ismét egy kihagyott vendég hetes jelentette a látványosságot, ami után az egyik szurkoló konstatálta, hogy bármennyit szabálytalankodhatunk, az biztos, hogy így nem kapunk gólt.

A végén még izgulhattunk egy kicsit. Nem azért, hogy megnyerjük-e a mérkőzést. Persze ez is benne volt a pakliban, hiszen mi támadhattunk, és már csupán másodpercek voltak hátra, amikor egy eladott labdát követően a hazai csapat követett el ismét szabálytalanságot, és így négy szekundummal a dudaszó előtt, akár eldönthették volna a találkozót a sárgák. Jó hagyományukon nem változtattak, és harmadszorra is kihagyták a büntetőt, így 3-3-as, néhol parázs hangulatú döntetlennel búcsúztak a srácok a BEAC közönségétől. Annyit a végén megállapíthattunk, hogy a címben szereplő mámor a játékot látva azért elmaradt a várakozástól.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]