KEK: értékelés Csisztu Zsuzsával

Ezúttal nem futsalosaink, hanem cheerleader lányaink gondoskodtak arról, hogy ne maradjunk ELTE-s arany nélkül a KEK-en. Csisztu Zsuzsa értékelt az Online-nal.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján másodszorra rendeztek Cheerleader Bajnokságot, ELTE-s diadallal. Csisztu Zsuzsa, a Digi Sport riportere, a verseny fővédnöke és zsűrije nyilatkozott az Online-nak a látottakról, lányaink teljesítményéről és a futsal döntőről.

Hogyan értékeli az immár hagyományossá vált ELTE Cheerleader Bajnokságot?

Már egy évvel ezelőtt is volt alkalmam zsűrizni a cheerleader versenyen, és nagyon örülök, hogy idén is eljöhettem. Egy év elteltével már lehet tapasztalni változásokat. Azt kell mondanom, hogy nagyon komoly előrelépés történt. Olyan embereknek is el tudtuk magyarázni a történéseket, akik talán kevésbé értették a pontozás lényegét.

Milyen volt a színvonal?

Óriási a változás,  idén egy nagyon kiélezett küzdelmet láthattunk. Tényleg azt lehetett érezni, hogy erre a versenyre nem úgy készültek a versenyzők, mint akik először hallottak róla, hogy lesz ilyen. A tavalyi évet követően az volt a feladat számukra, hogy minél jobb gyakorlatot hozzanak össze.  Amit most láttam az szerintem nagyon bíztató. Ennek a versenytípusnak van létjogosultsága Magyarországon, és nagyon bízom benne – mert tudom, hogy voltak más vidéki városokból is érdeklődők –, hogy a résztvevők létszáma is bővülni fog.

Az ELTE-s lányok itthon tartották a kupát. Miben voltak jobbak a többieknél?

Sok olyan elem van, ami meghatározza egy gyakorlat sikerét. Összességében az mindenképpen az ELTE javára szólt, hogy nagy létszámmal voltak jelen. Sokkal nehezebb összehangolni egy nem csupán hat, hanem tizenkét vagy annál több tagból álló gárdát, de sokkal látványosabb is tud lenni. Arra is figyeltünk, hogy miként képeztek ebből a több mint tíz emberből egységet, és talán abban volt a legjobb az ELTE, hogy látszott rajtuk az öröm, amivel a táncukat előadták. Lehetett érezni, hogy ez egy kigyakorolt, részükről is nagyon szeretett produkció volt.

Átevezve egy kicsit más vizekre. A futsal döntő, hogy tetszett?

Mindenképp tetszett. Már a tavalyi évben is beszélgettem labdarúgó szakemberekkel, akik azt mondták, hogy számukra is meglepően magas színvonalú volt ez a torna. Tulajdonképpen hazai viszonylatban is – ha nem csak egyetemi szinten nézzük –, megállnák a helyüket a csapatok, legalábbis a döntő résztvevői egészen biztosan. Továbbá az, hogy a Sepsi ismét diadalmaskodni tudott, azt jelenti, hogy van rangja ennek a versenynek. Vagyis fontos dolog a lehető legjobbat nyújtani. Én azt gondolom, hogy az ő produkciójukon is ez látszott. A zsűri asztalnál ülve, egészen közelről szemlélhettem a finálét, és meg kell mondjam, hihetetlen fizikai igénybevétel volt a részükről, és minden energiájukat megmozgatták.

Fotók: Radványi Zsolt

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]