Többen futunk, mint egy éve!

286-an értek célba a szeptemberi 5vös 5km futóversenyen. Ez a szám meghaladja a tavaly őszit, de elmarad a tavaszitól. Igaz, akkor a LEN volt a kísérőprogram, most meg „csak” egy Sportkampány.

Leggyorsabb lányként a BME-s Dudás Eszter futott be 18:26-tal. A férfiaknál Borsányi Dániel (TTK) és
Boross Gábor
állt még dobogóra, a női ezüst a TáTK-os Csere Anna, a bronz a TTK-s Khell Róza nyakába került. Az ELTE munkatársainak különversenyében a férfiaknál Rappali Péter (TTK), Horváth Ákos (TTK), Székely Mózes (PPK) sorrend alakult ki. A TTK-s női tanárok kibérelték maguknak a dobogót, Kovács Erika Renáta mögött Regős Ágnes és Tóth Erzsébet érkezett célba.

A legsportosabb kar a TTK lett, Borsányi Dániel, Pach Péter Pál és Pálfy Máté összesített időeredménye majd 10 perccel lenyomta a 3 legjobb IK-s és PPK-s futó összteljesítményét. A legsportosabb tanszéknek járó elismerést sokadszorra is a biokémikusok zsebelték be, a legtöbb indulót pedig ismét az ELTE-BEAC Polythlon csapata delegálta. A legfittebb ELTE család címét Csere Gáspár és édesapja, Csere János szerezte meg, a sorozatban tízszer diadalmaskodó Székely-família most a dobogó második fokára állhatott fel.

Földes Zsuzsi, a TTK HÖK Sportbiztosa, a verseny egyik főszervezője nyilatkozott lapunknak: „Kicsit furcsa érzés volt látni az elrajtoló mezőnyt, mivel eddig mindig a vonal túloldalán álltam. A szervezéssel és a versennyel is elégedett vagyok, a célbaérkezők száma nem kicsit múlta felül az előző őszi 5vös5-öt. Tavaszra több akciót tervezünk, de a részletek még titkosak. Remélem akkor még több sportolni vágyóval találkozhatunk.”

Teczár Szilárd
ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]