Ennyi izom ritkán fordul meg egyszerre a Tetőn

A II. ELTE Sportkampányt jóval nagyobb érdeklődés övezte, mint az első, tavaszi kezdeményezést. A legkitartóbbak már választott sportáguk társaságában vezettek le a Corvintetőn.

Meg sem próbálom felsorolni az összes felvonuló sportágat, ha volt olyan, aki mindenen végigment, az előtt a sportrovat is megemeli képzeletbeli kalapját. A lányok körében a teniszpályán elhelyezett, mára átláthatatlanul plurálisá vált alakformáló részlegnek volt a legnagyobb sikere. Lehetett itt hastáncolni, zumbázni, de bárki kipróbálhatta a kickbox-aerobikot vagy a pilatest is. Fiaink inkább a falmászást preferálták, a BEAC mögötti mászófalat alig-alig lehetett üresen látni. A bandába verődött ELTE-sek kedvence egyértelműen a laser tag volt.

A szervezett csapatbajnokságok is folyamatosan zajlottak. Minden a délelőtti labdarúgó Gólyakupával kezdődött. Közel 20 egyetemi csapat szállt versenybe a serlegért sportszerű, baráti légkörű mérkőzéseken. Ezt egy ELTE-BME röplabda presztízsrangadó követte, de a nagy attrakció így is estére maradt. Igen, Vincze Ottóra és a többi volt magyar válogatott játékosra gondolok, akik az ELTE-BEAC focicsapata ellen léptek pályára. A napot tombola zárta, elvihető volt az utalványoktól, sporteszközöktől kezdve a fesztiválbelépőkig minden, mi a sportoló szemének-szájának ingere.

„Célunk, hogy a kampány programkínálata évről évre bővüljön, szakmailag fejlődjön. Reményeink szerint egyre több hallgatót ösztönöz sportolásra ez a most még hagyományteremtő fázisában járó kezdeményezés. Az idei Sportkampány képeit már meg is néztem az ELTE Online-on. Azt hiszem, magukért beszélnek.”- zárta lapunknak adott nyilatkozatát Répási Károly.

Teczár Szilárd
ELTE Online

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]