Netflix-sorozatok – Izgalmas premierek május közepéig

Nem tudod mivel lefoglalni magad? Szívesen néznél sorozatokat, de nem tudod, mit kezdj el? Jelen cikkünkben hét olyan netflixes sorozattal ismerkedhetsz meg, amelyek 2020. április 20. és május 8. között debütálnak.

Ha még nem ismered a Netflixet, mindenképp olvasd el az előző cikkünket róla!
Tipp: Amennyiben még nem fizettél elő a streaming szolgáltatásra, az első hónapban ingyen nézheted az itt fellelhető filmeket és sorozatokat.

Éjféli Gospel
Amerikai animációs vígjátéksorozat
Premier: 2020. 04. 20.

A sokunk által kedvelt Kalandra fel! alkotója, Pendleton Ward és a saját podcastet futtató Duncan Trussel egy újabb, felnőtteknek szóló sorozattal drukkolt elő, amiben megismerkedhetünk Clancyvel, egy „spacecasterrel”, aki egy dimenziókon túli világban lakik; onnan interjúvolja meg különböző, haldokló világok lakóit egy különös kinézetű multiverzum-szimulátor segítségével. Aki ismeri Ward munkásságát, az tudja, hogy az olykor értelmetlennek tűnő dolgok mögött igen is komoly gondolatok húzódnak – elég a Kalandra fel!-re gondolni, ami bár fiataloknak szól, mégis telis-tele van idősebbeknek szánt utalásokkal. A már sokat említett animációssorozat képi világa is visszaköszön az Éjféli Gospelben: színek váltakozó kavalkádja szürreális jelenetekkel.

Páncélba zárt szellem SAC 2045
Japán-amerikai akció-, sci-fi-, animesorozat
Premier: 2020. 04. 23.

Magasak az elvárások a sorozattal kapcsolatban, mivel egy műfajteremtő, kultuszaniméről beszélünk; egy egész univerzum épült már a történet köré. Legutóbb élőszereplős film készült belőle Scarlett Johansson szereplésével, ami igencsak megosztotta a rajongókat.

Kenji Kamiyama (Ghost in The Shell: Stand Alone Complex) és Shinji Aramaki (Csillagközi invázió: Mars invázió) rendezésében megismerkedhetünk az elit 9-es részleg tagjaival – kiváltképp az Őrnaggyal –, és bepillantást nyerhetünk a nem is olyan távoli jövőbe, 2045-be, ahol egy mesterséges intelligencia által vezérelt, úgynevezett „fenntartható háború” uralja a világot. A már említett különleges alakulat feladata, hogy felvegyék a harcot a szélsőséges elveket vallókkal, valamint a megjelenő, magasabb intelligenciával és fizikai teljesítőképességgel rendelkező „utóemberekkel” szemben.

A 3DCG technikának köszönhetően nem a hagyományos animés képi világot hozza a sorozat, sokkal inkább hajaz videojátékokra. A rajongóknak kihagyhatatlan sorozat!

Én még sosem…
Amerikai vígjátéksorozat
Premier: 2020. 04. 27.

Ismerkedjünk meg az amerikai-indiai tinivel, Devi Vishwakumarral! Devi másodikas gimnazista, aki reménnyel telve indul neki első iskolai napjának. Legnagyobb vágya az, hogy meghívják egy buliba, ahol megpróbálják megkörnyékezni alkohollal és kemény drogokkal – amiket természetesen elutasítana, mondván hogy ő jó –, de a legjobban egy olyan pasinak örülne, aki sportos, és aki az se baj, ha buta, csak izma legyen. Ez utóbbiért mindent megtesz; kezdetnek olyan srácokat szemelnek ki barátnőivel, akiket bármelyik lány könnyen megkaphatna, ezzel növelve az imidzsüket, végső célja pedig a szüzességé elvesztése.

Mindy Kelling saját bonyolult gyerekkora alapján rendezte meg az Én még sosem… című vígjátéksorozatot, amiben egy amerikai-indiai tinilány felnövés-történetét követhetjük végig. Ahogy Devi mondaná: „Öveket bekapcsolni, ez fülledt tiniromantika!”.

Time to Eat with Nadiya
Angol gasztrosorozat
Premier: 2020. 04. 29.

Szeretsz sütni, főzni, de nincs időd rá? Akkor ez a sorozat neked való! Nadiya Hussain, a The Great British Bake-Off sütisütőműsor 2015-ös győztese kalauzol minket a konyha világában; olyan ételeket mutat be, amelyeket bárki elkészíthet otthon is, mivel nem szükséges semmilyen speciális hozzávaló beszerzése ezekhez.

Ha alaposan odafigyeltek, pár trükköt is elleshettek tőle; megmutatja, hogyan helyettesítsünk alapanyagokat, ha azok éppen nincsenek otthon. A legtöbb étel elkészítése kevesebb, mint 20 percet vesz csak igénybe, így nem kell azon se aggódnod, hogy ott ragadsz a konyhában. Nadiya három gyermeke mellett edződött mint konyhafelelős, így mondhatni tapasztalt abban, hogyan kell időt spórolni, de közben finomat is főzni.

De nem csupán az ételek elkészítéséről szól a sorozat: Nadiya meglátogatja azokat a helyeket is, ahonnan az alapanyagok származnak, legyen az egy farm vagy egy halászhajó. Használd ki az alkalmat: fejleszd konyhai tudásodat Nadiya Hussainnal!

Biohackerek
Német dráma-, thrillersorozat
Premier: 2020. 04. 30.

Nagyon is aktuális témához nyúlt a Netflix a Biohackerek című sorozatával. Bár még nem érkezett előzetes hozzá, de így is rendkívül izgalmasnak ígérkezik. A biohacking témáját tekintve nagyon sokszínű – az is ennek számít, ha valaki rendszeresen figyeli alvásciklusát, majd valamilyen változtatást vezet be, hogy javítson rajta –, viszont ebben a sorozatban a negatív oldalát is megismerhetjük.

A történet a freiburgi egyetemen játszódik, ahova Mia Akerlund (Luna Wedler) mint orvostanhallgató jár. A lány bátyja halála miatt egyre jobban elmélyed a biohacking világában, olyannyira, hogy nemsokára megismeri annak illegális oldalát is. Kövesd végig te is Mia első szemeszterét az egyetemen, amint mélyebbre és mélyebbre kerül a törvényen kívüli géntechnológiai kísérletekben, miközben próbál közelebb kerülni oktatójához, Tanja Lorenzhez, akivel sötét titkon osztozik. Közben Mia megismerkedik egy tehetséges biológus sráccal, Jasperrel és a rejtelmes szobatársával, Niklasszal. A lánynak döntenie kell a szíve és a kötelessége között: megbosszulja a családját ért tragédiát, vagy az új barátait védje meg.

A Biohackerek sztárjai a laborban – Forrás: serieslyawesome.tv

Hollywood
Amerikai történelmi, drámasorozat
Premier: 2020. 05. 01.

Ryan Murphy, az Amerikai Horror Story alkotója és Ian Brennan rendezésében ismerkedhetünk meg a második világháború utáni Hollywooddal. A történet erősen épül Scotty Bowers könyvére, ami felfedte a filmes helyszín sötétebb oldalát. A főbb szereplők és a történet viszont többnyire fikciók, viszont rengeteg utalást tesz a valós világbeli történésekre.

Egy csapat filmes és színész mit sem törődve az ellenséges közhangulattal és a fenyegetésekkel, valami újat akar létrehozni, amit még nem látott a közönség: szakítva a hagyományokkal, a főszerepet játszó lány és a forgatókönyvíró, Archie Coleman (Jeremy Pope) is fekete. Ez hatalmas felháborodást vált ki az emberekben. Ha ez még nem elég, a stábban van egy homoszexuális pár is, akik kezén fogva vonulnak végig a vörös szőnyegen fújozások és bekiabálások közepette. Az egyik jelenetben még egy égő Molotov-koktélt is bedobnak az ablakon rájuk. Megéri az életüket is kockáztatni egy filmért? Végül sikerül elnyerniük érte a díjat? Május elsején kiderül.

A sorozat segít megérteni a cukormáz mögötti valóságot, ahol nem minden fenékig tejfel. Rámutat a rendszer igazságtalanságára, a nemi és etnikai megkülönböztetésre. De ahogy a mondás tartja: a show-nak mennie kell!

The Eddy
Amerikai musical, drámasorozat
Premier: 2020. 05. 08.

Ha egy izgalmas zenés és erős hangulattal rendelkező sorozatot szeretnél nézni, akkor ne keress tovább! A The Eddy egy kis francia jazz klubról – a sorozat címe is ennek a helynek a nevét viseli – és annak tulajdonosáról, Elliot Udóról szól. De nem csupán a bár életérzése jön át a műből: megismerhetjük Udo magánéleti problémáit is – bonyolult kapcsolatát lányával, vagy az őt zsaroló alakokat is. A sorozat atmoszférájához a helyszín, Párizs is sokat hozzáad, ahogy persze a végig jelenlévő zenék is.

 

Szerző: Hengszter Norbert
Kiemelt kép: sickchirpse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]