Programajánló: Határtalanul könyvbemutató és mézkóstolás

Kiállításmegnyitó és könyvbemutató a Magyar Kultúra Napja alkalmából, mézkóstolóval egybekötött program – ezekkel várja január végén az érdeklődőket a Herényi Kulturális és Sportegyesület.

Határtalanul kiállításmegnyitó és könyvbemutató

Biczó Antal Határtalanul – a vasi és zalai határividék festői foltjai című könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitóval készül a Herényi Kulturális és Sportegyesület a magyar kultúra napja alkalmából.

Az est során közreműködnek a könyv alkotói: Biczó Antal, Devecsery László, Dobosi Valéria.

A programon kedvezményesen megvásárolható a kötet a Szülőföld Könyvkiadó jóvoltából. A kiállítás megtekinthető a Herényiek Háza nyitvatartási idejében, 2020. február 7-ig.

Az Őrség, a szülőföld nem azért kedves, mert ott van a legmagasabb templomtorony, az égig érő erdő, vagy a legtágasabb puszta. Azért kedves, mert vasárnap ünneplőben együtt ment a család a misére, mert a barátokkal együtt pancsoltunk a falunk szélén a patakban, mert első barátnőnkkel együtt csodáltuk a rét felett önfeledten daloló pacsirtát. Mert öröm és büszkeség a felfedezés, az új megismerése, de csak pillanatnyi, és a mindennapok derűjéhez kevés. Viszont, ha meg tudjuk becsülni az apró csodákat is, ha fel tudjuk fedezni az akár egyhangúnak tűnő mindennapok szépségét is, akkor lehetünk csak kiegyensúlyozott, boldog emberek. Hárman, Biczó Antal festőművész, valamint Dobosi Valéria és Devecsery László költők kirándulni hívnak bennünket. A képek, s a hozzájuk írt versek is ilyen kis csodák. A könyvet lapozva eljutunk a határvidék mesés tájaira: tavak, patakok, folyók medrébe s a bennük rejlő csodák közé. A fények és árnyak közösen értelmezik a valóság ezer arcát, s nyújtanak esztétikai élményt, amiből az alkotók is merítettek. A könyv szerzői üzenetét hitelesen fogalmazzák meg a képek és versek. A határvidék várja az ott élőket a csodák újra felfedezésére, a messziről jötteket pedig azok megismerésére.

Időpont: 2020. január 23. 18:00 Helyszín: Herényiek Háza (9700 Szombathely, Béke tér 7.)

 

Mézről méhről méhészetről Szabó Ervin méhésszel

Január 30-án 18:00-kor Szabó Ervin, a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület tagja látogat el a Herényiek Házába. Előadásában beszél a méhészet kialakulásának történetéről, a méhékről és természetesen a mézről, illetve a mézzel kapcsolatos termékekről. Az est végén a résztvevők 4-5 féle mézkülönlegességből kóstolhatnak.

Időpont: 2020. január 30. 18:00

Helyszín: Herényiek Háza (9700 Szombathely, Béke tér 7.)

Mindkét program a Herényi Estek keretében valósul meg, melyekre a belépés díjmentes.

 

Kiemelt kép: orseg.info

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]