Történelem az Arena Savariában!

Szombathely igazi sport- , sportolóváros, ahol több elsőosztályú csapatért szurkolhatnak a helyi érdekeltségű nézők. A palettán található női kézi- és röplabda, míg a férfiaknál a Haladás kiesése után a futsal, vízilabda és a kosárlabda mérkőzések maradtak a nagyérdeműnek!

Pont utóbbi érte el a tavalyi szezon legnagyobb eredményét a hazai bajnoki címével. Szombathely A-csoportos kosárlabda csapata nem rendelkezik óriási múlttal, az együttes most lesz 39 éves és 1980-as alapítása óta, tavaly másodszor ért fel a csúcsra. A sors érdekessége, hogy az alapításkor még játékos Gráczer György most a csapat ügyvezető elnöke, így mondhatjuk beérett a sok munka gyümölcse.

A játékosok viszont még rátettek egy lapáttal és BCL csoportkörrel kedveskednek a szombathelyieknek, akik olyan kosárlabda csapatokat láthatnak hétről-hétre az Arena Savariában, mint a török Besiktas, a görög PAOK, vagy épp a francia JDA Dijon. Váradi Beniék a Falco csapatkapitánya karácsonyig 37 mérkőzést fognak játszani, ami nem csak sportszakmailag jelentős.

Nem kell sokat gondolkozni, hogy egy BL szereplés milyen anyagi, szakmai lehetőségekkel jár, de ennél sokkal többet jelent Szombathely városának. A sárga-fekete a csapat hagyományos szín összeállítása csapat rendelkezik a legnagyobb szurkoló táborral a magyar NB1-ben, és a hangulatot a BL meccseken is tapasztalni fogják ellenfelei.

A feszített tempó ellenére nagyon jó lehetőség ez a szombathelyi csapatnak, hisz több fiatalt szólíthat meg a kosárlabda szeretete. Több olyan család is érkezhet az előbb említett Besiktas, vagy PAOK elleni hazai mérkőzésre, akik még nem láttak ilyen eseményt, de a gyermeküknek megtetszhet ez a remek sportág. A szombathelyi sportos közegben pedig rengeteg lehetőség rejlik a mozgás élményének kipróbálására, aminek több, remek haszna van.
Érzelmek felismerése, kezelése, önmotiválás, időbeosztás, de még sorolhatnánk mi mindent adhat a sport!

Remélem Ti is kedvet kaptok, hogyha nem is élőben, de megnézzetek egy Kosárlabda Bajnokok Ligája mérkőzést, hátha Ti is kedvet kaptok hozzá!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]