Arany Medál-díj: amiről a közönség dönt

November 20-ig dönthet a nagyérdemű az Arany Medál-díj nyerteseiről. A kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, vagy önálló kötetet publikáltak.

Szavazni az alábbi hat kategóriában lehet:

  • Az év írója
  • Az év színésze
  • Az év színésznője
  • Az év rendezője
  • A legígéretesebb fiatal tehetség díja
  • Életműdíj

Nincs előre eldöntött jelöltlista, így az összes olyan, a díjra érdemesnek talált színészre, íróra és rendezőre lehet voksolni, akik ebben az évben művészi produktumot hoztak létre. Kétféleképpen lehet szavazni: ímélben, az aranymedaldij@gmail.com címre művész/művészek nevével és a kategória megjelölésével. Illetve személyesen, a főváros VII. kerületében, az Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban, a voksokat egyenesen a szavazóurnába dobva.
Idén is megéri szavazni, mert a decemberi díjátadón a szervezők értékes könyvnyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között a Helikon és az Európa könyvkiadók őszi újdonságaiból.

A tavalyi évben az életműdíjat Csernus Mariann, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész kapta; az év írója Darvasi László, József Attila-díjas író; az év színésze Rudolf Péter; az év színésznője Ónodi Eszter; az év rendezője pedig Herendi Gábor lett, míg a legígéretesebb fiatal tehetség díját Herr Szilviának ítélte oda a közönség.

A 2018-as év díjazottjai

A 2018-as év díjazottjai

Az elmúlt tizenegy évben több százezer szavazat alapján díjazták az abban az évben legjobbnak ítélt művészeket. Arany Medál-díjban részesültek mások mellett Nádas Péter, Dragomán György, Vámos Miklós és Háy János írók, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Básti Juli, Halász Judit és Kulka János színművészek, valamint Enyedi Ildikó, Till Attila és Zomborácz Virág filmrendezők. A díj nonprofit kezdeményezés, tehát pénzjutalommal nem jár, azonban a közönség elismerése sokat jelent az Arany Medál-díjjal kitüntetett művészek számára, mint azt több korábbi nyertes is megfogalmazta.

November 20-ig te is dönthetsz az idei díjazottakról!

Kiemelt kép forrása: szinhaz.org

Kép forrása: szinhaz.hu 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]