Téged is vár a III. Nyolc Ág Művésztábor!

Jó hír minden művészetkedvelőnek: idén sem marad el a Nyolc Ág Művésztábor, melyet immár harmadik alkalommal szerveznek meg augusztus 8–13. között a Szombathely melletti aprófaluban, Kámban.

Az idilli község, Kám neve pár éve nem csupán a határában elterülő Jeli Arborétumról nevezetes: idén már harmadik alkalommal ad otthont a Nyolc Ág Művésztábornak. Főszervezője az f21.hu kulturális portál felelős kiadója és menedzsere, a BDPK magyar–orosz szakos hallgatója, Vincze Bence, de a programok kiötlésében, megrendezésében és lebonyolításában munkatársai és közeli barátai is részt vesznek. Áprilisban egyetemi közönség előtt, kerekasztal-beszélgetés formájában mutatkoztak be az újság szerkesztői, egyben a tábor legfőbb megálmodói és életre hívói, így mondhatjuk, hogy az ELTE szombathelyi campusának frissen végzett, illetve jelenlegi hallgatói nem csupán az online, de a tábornak köszönhetően az offline kultúraközvetítésben is élen járnak.

Fotó: Szép Kornél

Bence korábban így jellemezte a tábort: „összeművészeti, tehetséggondozós, chillezős, kötelező programoktól mentes, idilli helyszínen megrendezett”. Kám festői szépsége és vidéki nyugalma hozzájárul ahhoz, hogy minden érdeklődő művészlélek kiszakadjon a hétköznapok taposómalmából, és ebben az alkotói környezetben szabadjára engedhesse a művészetekre szomjas lelkét, hadd szárnyaljon az a zenében, az irodalomban, a képzőművészetekben és a drámában. Workshopok, műhelymunkák, koncert és drámafoglalkozás mellett elengedhetetlen kellék a tábortűz melletti zenélés, valamint a szakmai és kötetlenebb beszélgetés: ezek teszik felejthetetlenné az itt töltött négy tematikus napot augusztus 8. és 13. között. Az első és az utolsó nap az érkezésé és a távozásé, így azok sem maradnak le az első nap programjairól, akik messzebbről érkeznek. A résztvevők nagy része újságíró, zenész vagy képzőművész, de azok is jelentkezhetnek, akik nem művelik aktívan a művészet egyik fajtáját sem, egyszerűen csak fogékonyak azon négy ág valamelyikére, amelyek színes programokkal elevenednek meg a négy nap során. Egyébként maga a tábor neve is a hét szabad művészetre utal, ami kiegészül egy nyolcadik egységgel, a közösséggel.

Újdonság az elmúlt évekhez képest, hogy 2019-től tiszteletbeli fővédnökei is vannak a tábornak, akik nevükkel, szakértelmükkel és jelenlétükkel biztosítják annak művészeti színvonalát: a József Attila-díjas magyar író, költő Háy János, valamint az Év Szövegírója díjjal kitüntetett, a 30Y rockegyüttes alapító frontembere, Beck Zoltán.

A környezetvédelem idén is az egyik lényeges szempont, ezért a szervezők arra kérnek minden kedves táborlakót, hogy a fenntarthatóság jegyében hozzanak magukkal bármilyen el nem dobható poharat, a rendezvény ideje alatt pedig mosogatással használják a tányérokat műanyag társaik helyett. Emellett kérik a fokozott figyelmet, hogy elkerüljék a szemetelést; a szelektív hulladékgyűjtés pedig alapvető lesz a tábor ideje alatt.

Fotó: Az esemény Facebook oldala

A tábor díja 1500 Ft/nap, ami tartalmazza az étkezést, az eszközöket, a szállást és az egyéb ellátásokat. Ha szeretnél jelentkezni, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni ide kattintva a jelentkezési űrlapot, ugyanis a részvétel minden egyes napon regisztrációhoz kötött.

Ha kérdésed van, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy a részletekre, keresd fel a tábor Facebook oldalát, vagy Vincze Bencét a +36704106578 telefonszámon!

Részletes program ide kattintva.

 

Kiemelt kép: Horváth Tünde

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]