Vitorlások a Velencei-tavon, zárókoncertek a Nagyszínpadon – Véget ért az idei EFOTT

Mindent kipróbáltunk, ami eddig kimaradt a 2019-es EFOTT 4. napján, vasárnap. A Turiszikai Pontnak köszönhetően hajókáztunk a Velencei-tavon, búcsúsört ittunk a Soproni-dómnál, aztán utoljára kibuliztuk magunkat.

Az EFOTT egyik remek pontja, hogy délelőtt sem lehet unatkozni – még akkor sem, ha valaki nem szeret strandolni. Sőt, még a helyszín adta lehetőségeket is ki lehet használni annak ellenére, hogy nincs strandidő, hiszen a Civil térnél felállított Turisztikai Pont számos szabadidős programot kínál: részt lehet venni például lovaskocsis bortúrán, vagy mehetünk egy kört a Velencei-tó északi részén egy vitorlással. Mi az utóbbi választottuk, és egyértelműen megérte: nemcsak a kapitány kedvessége és készséges hozzáállása miatt, hanem azért is, mert a fesztivál a tóról sokkal békésebbnek tűnik, így a közel egyhetes konstans zenehallgatás végeztével a megnyugtató csendben találhatjuk magunkat a fedélzeten.

A Lagúna kemping bejáratánál szintén izgalmas programot találhatunk, ami megint csak egy olyan rendhagyó pont a fesztiválon, amelyből látszik, hogy egy egészségügyi képzéseket kínáló egyetem az idei házigazda: ez a Semmelweis szűrőbusza, ahol koleszterinszintet, vérnyomást ellenőrizhetünk, puszta jófejségből leellenőrzik a gyanúsnak tűnő anyajegyeinket, és lemérik a tüdőnkben található szén-monoxid mennyiségét – ami egyébként igen motiváló tud lenni a dohányzás abbahagyásához. A legizgalmasabb azonban a teljes testösszetétel-mérés, mely során egy szobamérlegre emlékeztető gép két-három perc alatt elemzi a testünkben található anyagokat, és az eredményeket laikusok számára is értelmezhető formában adja ki.

Ebből megtudhattuk, hogy pontosan mennyi izom és mennyi zsír található a testünkben, normális-e a testtömegindexünk, melyik izomcsoportunk a kidolgozottabb, valamint hogy általánosságban hány százalékig vagyunk egészségesek ezek alapján. Meglepő és megnyugtató módon 86 pontot kaptam a százból, ezek után igazán mindenkinek javaslom, hogy egyszer próbálja ki a mérést, mivel nagyon izgalmas egészben látni a testünket orvosi szemmel.
Vasárnap délután már sokan indultak a bejárat felé bőrönddel, viszont a többségben még mindig maradt annyi energia, hogy tovább bulizzon, sőt néhányan még sportoltak is a délutáni napsütésben. A hagyományos röpi, kosár és pingpong mellett hatalmas gumilabdákban, vagyis zorbokban játszott focit is kipróbálhatták a fesztiválozók.

Zárásként pedig nem maradt más, mint végigugrálni a 2019-es EFOTT utolsó esti koncertjeit: mi a Bagossy Brothers Company mellett a Halott Pénz bulijára néztünk be, így biztosan mondhatjuk, hogy a hangulat még sokáig elkísér minket – de azért jövőre is el fogunk jönni erre a pörgős fesztiválra.

A fotók a szerző felvételei.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]