Informatikusok nyertek a Nagy Diák IQ – teszt döntőjében

A lányok közül egy műegyetemista, a fiúk közül pedig egy ELTE hallgató vihette haza a győzteseknek járó iPad Minit a Nagy Diák IQ – teszt döntője után.

Második alkalommal rendezték meg a diák intelligenciaszint – mérést, mely szeptemberben vette kezdetét. A Diákhitel Központ és a DUE Médiahálózat által szervezett háromfordulós, országos versenyen több mint 16 ezren vettek részt.

Az első fordulóban egy adaptív IQ – tesztet lehetett kitöltetni az interneten. A második fordulóban a továbbjutók közül 725-en vehettek részt. Itt a Mensa HungarIQa hivatalos felvételijével birkóztak meg egy élő tesztíráson. Innen a legalább 135-ös IQ-val rendelkezők mehettek tovább a döntőbe. Ők a népesség legintelligensebb 1 százalékához tartoznak.

A december 4-i döntőn 280 diák jelent meg a 365 tovább jutóból. Ők egy különleges élő teszten vehettek részt, ahol a nézők számára is kivetítették a feladatokat.

A végső győzelmet a lányok között a 20 éves, pápai Erdős Szilvia, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnök-informatikus hallgatója szerezte meg, aki már tavaly is részt vett a teszten, akkor a második helyet szerezte meg.

A legintelligensebb fiú a szentendrei Dankovics Attila lett, aki az Eötvös Lóránd Tudományegyetem elméleti matematikus és programtervező informatikus hallgatója. A fiatalembernek a tanulás mellett kevés a szabadideje, de ha mégis van néhány szabad órája, akkor olvas, programokat ír és sakkozik.

Gratulálunk Nekik!

Forrás: origo.hu

Kép: origo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]