ELTE-s hallgató nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

Idén Balogh Krisztinának, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) magyar szakos hallgatójának ítélte oda a Komáromy Gábor-ösztöndíjat a Cook Communications PR-ügynökség és a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Balogh Krisztina a nyertes pályamunkájában egy olyan cikksorozat elkészítését tűzte ki célul, amely bemutatja, hogyan működik az örökbefogadás Magyarországon, külön kitérve a roma gyermekek örökbeadásának nehézségeire. Arra a kérdésre kereste a választ, hogy mi az oka annak, hogy a jelentkező családok mindössze ötöde hajlandó roma gyereket befogadni.

Tervei szerint interjúkat fog készíteni többek között olyan örökbe fogadó családokkal, akik roma gyerekeket fogadtak be, illetve ellátogat árvaházakba és gyermekjóléti intézményekbe.

Krisztina 21 éves, jelenleg az ELTE magyar szakának harmadéves hallgatója, a Jezsuita Roma Szakkollégium tagja. Gyakornokként dolgozott a Westdeutsche Rudfunknál (WDR) Kölnben, illetve a budapesti Bonum TV-nél, valamint a Református Cigánymisszió önkéntese.

Ebben az évben 22 érvényes pályázat érkezett a Komáromy Gábor-ösztöndíjra, és öt pályázó jutott tovább a szóbeli fordulóba.

Forrás: www.edupress.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]