Legyél idén Te is a Karácsony Hőse!

Ebben az évben is eljön lassan a Mikulás, így mindannyiunk számára itt a lehetőség, hogy ismét segítsünk a rászoruló gyermekeken egy-egy aprósággal. Idén már nem csak az ELTE hallgatói gyűjtik a Mikulás csomagokat.

Az ELTE Hallgatói Önkormányzata 2011 óta minden évben megszervezte a Mikulás csomaggyűjtést, ez ebben az évben sincs másként. Az egyik újdonság, hogy idén már a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozik a kezdeményezéshez. A cél, hogy minél több gyermeknek tudjuk szebbé tenni az ünnepet.

Változás az idei évben, hogy új – Karácsony Hőse – címet kapott az esemény. Kiss Edinát, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnökét kérdeztem a módosítás okáról: Az előző években ELTE Mikulás néven futott az akció, viszont mivel idén két intézményesre bővítettük, szerettünk volna egy új nevet is annak érdekében, hogy a Semmelweis Egyetem hallgatói is magukénak érezzék az adományozást.

A szervezők elmondása szerint ebben az évben is a Cseppkő Gyermekotthon kis lakói részére továbbítják a csomagokat. Az otthon idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, így ezért is különleges Számukra ez az év.

Már eldöntötted, hogy segíteni akarsz, de még nem tudod, mi kerüljön a csomagodba? Íme, egy kis segítség: „A csomagok általában édességekből tevődnek össze. Fontos, hogy ne romlandó dolgok kerüljenek az ajándékokba. Sok csomagban vannak apró írószerek és játékok is” – árulta el Edina. A nagyobb tárgyakkal (pl.: ruha, könyvek) sajnos nehezebben tudunk mit kezdeni. Az ajándékokat a könnyebb szállítás érdekében ne dobozokba, hanem zacskókba gyűjtsétek.

A csomagokat november 18-tól december 2. 14 óráig tudjátok leadni. Az ELTE-n a kari HÖK irodákban és a kollégiumokban, a Semmelweis Egyetemen a Nagyvárad tér 4. szám alatti Hallgatói Centrumban és a Vas utca 17. Alagsor, 005. (OVI) címen található SE-ETK HÖK irodában. A Semmelweis Egyetemen várhatóan még bővülni fog a leadó helyek listája.

Ha eddig nem győztünk volna meg eléggé, így mesélt Edina az otthon tavalyi Mikulás ünnepségéről: „Mindennél többet ért a picik mosolya, ahogyan a csomagokat bontogatták. Nem gondolnánk, hogy egy általunk összeállított csomag mekkora örömöt tud jelenteni egy kisgyermeknek karácsonykor. Személy szerint is szívügyemnek tekintem a hátrányos helyzetű gyermekek segítését, és örömmel tölt el, hogy hallgatótársaim is fontosnak tartják ezt, ezért bízom benne, hogy idén még több ajándékcsomaggal lepheti meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem az otthon lakóit, mint a tavalyi évben.”

Ajándékozzatok hát bátran, hogy idén Ti is a karácsony hősei lehessetek! Az előző években átlagosan 600-700 csomagot tudtunk összegyűjteni, ebben az évben se adjuk ennél alább!

További információk az esemény Facebook oldalán!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]