Időjárás jelentés helyett

Országszerte tüntetésátvonulás várható. Szórványosan fáklyákra és mécsesekre számíthatunk. 16 órától az ELTE Online élőben közvetíti az eseményeket!

Az ország számos pontján várhatóak tüntetések. A sárospatakiaknak meggyűlt a baja a bürokráciával, így ők későbbre halasztották az eseményt, de a többi tiltakozást várhatóan megtartják.
16 órakor Győrben, Nyíregyházán és Sopronban kezdik a sort. Ugyanekkor a pestiek és Pest környékiek a BME főépülete előtt gyülekezhetnek. A pesti demonstráción várhatóan több érdekképviseleti szerv képviselője is felszólal.
17:00-kor Gödöllőn folytatódik a hullám, majd 19:00-kor bekapcsolódnak Debrecenben és Kecskeméten is a tüntetők sorába. A legkésőbb az egriek kezdenek, ők 19:30-tól gyülekeznek.

A szervezők mindenkit várnak, akit érdekel az oktatás sorsa. Az események nem csak az egyetemistáknak szólnak. Oktatóknak, tanároknak,középiskolásoknak, szülőknek, mindenkinek ott a helye, aki nem ért egyet a kormány keretszámcsökkentésével és a “nem-tandíj” elnevezésű tandíj bevezetésével.

Az eseményekről élőben tudósít az ELTE Online is. Kövessetek minket!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]